З 1 грудня власники гуманітарних віз можуть офіційно влаштуватися на роботу в Польщі

Новини 01 Грудня, 2020 1 814

Фото ілюстративне. Джерело: Польське радіо

За підрахунками агентства з працевлаштування Personnel Service, приблизно 2 тис. лікарів із Білорусі та України зацікавлені працею в Польщі

З 1 грудня, білоруси, які приїжджають до Польщі на основі гуманітарної візи, а також ІТ-спеціалісти та лікарі, вже не потребують подавати документи на дозвіл на роботу над Віслою. Сьогодні набуває чинності поправка до розпорядження міністра розвитку, праці та технологій, яка звільняє цю групу людей від обов’язку отримувати дозвіл.

Як пише “Четверта студія», про це повідомляє «Польське радіо».

Заступниця міністра розвитку Івона Міхалек, пояснила, що на сьогодні білорусам видано приблизно 2 тис. гуманітарних віз. Однак вони не дали права працювати в Польщі. Зараз ця заборона знята, – наголошує заступниця міністра Івона Міхалек. Вона додала, що Польща особливо розраховує на лікарів, медсестер та фельдшерів, яких тут не вистачає.

За підрахунками агентства з працевлаштування Personnel Service, приблизно 2 тис. лікарів із Білорусі та України зацікавлені працею в Польщі. За даними Міністерства сім’ї та соціальної політики, в першій половині цього року дозвіл на роботу в Польщі отримали 353 представники медичних професій.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,