З 1 червня в Україні планується відкриття спортзалів та басейнів

Новини 26 Травня, 2020 638
У Новояворівську відкрили басейн після капітального ремонту. Фото: ЯРР

З 1 червня в Україні планується дозволити роботу спортивних залів та басейнів.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко на брифінгу, який транслював телеканал “Прямий”.

“З 1 червня, якщо будуть досягнуті певні індикатори епідемічної ситуації, планується відкриття басейнів і спортзалів. Також відвідування освітніх занять у групах не більше десяти осіб, наприклад, розпочнуть роботу автошколи. Також планується з 1 червня запуск залізничного транспорту і міжобласних перевезень автомобільним транспортом.

Щодо басейнів і спортзалів, найближчим часом, буквально сьогодні-завтра на сайті Міністерства охорони здоров’я будуть розміщені рекомендації щодо протиепідемічних норм, які повинні будуть забезпечені у разі, коли власник прийме рішення, коли власник прийме рішення відкривати спортивний зал і басейн”, – заявив Ляшко.

Він зауважив, що відкриття басейнів раніше не розглядались у третьому етапі пом’якшення карантину.

“Але нові дані, які сьогодні з’явились щодо поширення коронавірусної хвороби, щодо можливості поширення збудника коронавірусу через водний шлях передачі, зокрема у воді, яка підлягає постійній дезінфекції, дозволяє нам розпочати роботу спортивних залів, а також басейнів”, – додав заступник міністра.

Коментарі

Позначки: , ,