Южаніна закликала скасувати ухвалений закон про гральний бізнес

Новини 21 Липня, 2020 274
Ніна Южаніна

Ніна Южаніна

Ухвалений монобільшістю закон про гральний бізнес несе соціально-економічні ризики для країни. Тому фракція «Європейської Солідарності» закликала скасувати цей ганебний і небезпечний для суспільства закон.

Про це заявила народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна, пише Четверта студія.

«Ухвалений закон має ряд суттєвих недоліків і несе великі соціально-економічні ризики. Випуск та проведення лотерей, під виглядом яких сьогодні функціонують ще гральні автомати, не віднесені до азартних ігор  і виключені зі сфери посиленого регулювання. Державний онлайн контроль до них застосовуватися не буде. Цього не передбачено в спеціальному законі про лотереї», – зауважила Ніна Южаніна.

«Дозвіл на функціонування казино в Інтернеті, букмекерської діяльності в Інтернеті без запровадження державної системи онлайн моніторингу, створює безконтрольний спосіб отримання доходів для їхніх організаторів. А доступ неповнолітніх осіб до азартних ігор в Інтернеті буде просто відкритим», – наголосила вона.

Ніна Южаніна зазначила, що важливо контролювати кожну ігорну операцію через державну систему онлайн-моніторингу.

«Без цієї системи не може організатор взагалі працювати, по жодному виду ігорного бізнесу. Але цим законом передбачено це тільки через два роки і 6 місяців. А якщо ви подивитеся закон про оподаткування грального бізнесу, то зрозумієте, що він ніколи не буде впроваджений, тому що саме так буде побудована система, щоб оподаткувати азартні ігри під нуль», – зауважила політик.

Резюмуючи, Южаніна підкреслила: «Мені здається, що тут вже наведено безліч корупційних доказів. Я просто закликаю подумати про себе, про свої родини, про сусідів, про суспільство».

Коментарі

Позначки: