Юристи скандального олігарха Козловського готують судовий позов від імені відкликаних депутатів з УГП

Новини 03 Лютого, 2022 234

Фото Твоє місто

Стало відомо, чому Гримак не збирає засідання сесії Львівської обласної ради

Юристи скандального олігарха Козловського готують судовий позов від імені відкликаних депутатів з УГП.

Про це пише Четверта студія з посиланням на повідомлення телеграм-каналу “Політичний треш”.​​

“Сьогодні ми вам розповімо те, про що мовчить львівський політикум

І чому насправді відкладається сесія Львівської обласної ради. Повірте, це точно не через карантин.

Насправді, пауза в облраді виникла через ось це повідомлення, яке надійшло від Львівської обласної виборчої комісії на адресу Львівської обласної ради. Датоване воно 25 січня 2022 року і у ньому йдеться про те, що 22 січня цього року відбулась Конференція Львівської обласної організації Української галицької партії. І на цій Конференції було прийняте рішення про відкликання п’ятьох депутатів облради – Т. Чолія, М. Кульчицької-Вовчко, В. Андрейка, Ю. Фольварочного та І. Щурка.

Юристи скандального олігарха Козловського готують судовий позов від імені відкликаних депутатів з УГП, фото із телеграм-каналу Політичний треш

Запитаєте і що тут такого?

Все банально і просто. Це означає, що обласна виборча комісія виконала покладені на неї обов’язки, які встановлені виборчим законодавством щодо імперативного мандату. А це у свою чергу означає, що з 25 січня 2022 року зазначені вище особи втратили статус депутатів обласної ради

Чому ж затягується проведення сесії?

Та й тут все банально просто. Саме в ці дні юристи партії “ЄС” (можете самі здогадатись хто саме) готують позов від імені відкликаних депутатів до адміністративного суду щодо скасування рішення Конференції ЛОО УГП.

План полягає в тому, щоб адмінсуд взяв цю справу до розгляду і призупинив рішення згадуваної Конференції від 22 січня до моменту завершення розгляду цієї справи по суті.

Якщо план вдасться (а він може вдатись, бо туди залучені всі можливі і неможливі ресурси, включно із “ресурсами” Григорія Петровича), то відкликані депутати збережуть свій статус, поки суд не прийме свого рішення.

Але суд може прийняти і інше рішення: справу взяти до розгляду, але рішення Конференції ЛОО УГП не зупиняти. Тоді депутатів в облраді тимчасово залишиться 79 з 84-х.

Позов до суду, за нашими даними, планують подати завтра, тому уже  незабаром побачимо чи відбудеться найближчим часом сесія Львівської облради”, – йдеться у повідомленні телеграм-каналу.

Коментарі

Позначки: , , , ,