Юлія Тимошенко йде з великої політики

Новини 07 Вересня, 2020 18 993
Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко йде з великої політики. Чутки про це “гуляють” вже 2-3 тижні, але зараз інформацію Vesti.ua підтвердили відразу кілька незалежних джерел, інформує Четверта студія.

Рішення, нібито, було прийнято ще до скандального висунення Олега Ляшка на довиборах до парламенту по 208 округу в Чернігівській області.

За словами одного з наших співрозмовників, у Юлії Тимошенко відбувся діалог з “дуже впливовою” людиною, після чого було прийнято рішення “піти, як Пінчук, – з високо піднятою головою”. Ще один співрозмовник пояснив мотиви так: “секс-символом української політики вона вже навряд чи колись стане. А інші ролі їй не потрібні – зображень себе у вигляді “берегині” вона не хоче”.

Нібито про рішення Юлія Володимирівна оголосить лише на початку наступного року, а тим часом, за контроль над партією вже починається внутрішня боротьба між двома сферами:

▪️ З одного боку, керувати партією хоче Олег Ляшко. Але, щоб очолити “Батьківщину”, йому для початку потрібно обратися по 208 округу, а після – увійти до фракції “Батьківщини” і входити в керівництво партії. А тут, за словами нашого співрозмовника, є питання: внутрішня соціологія дає Олегу Ляшко лише третє місце по округу.

▫️ З іншого, партію не хоче віддавати “внутрішня фронда” – старі партійці, які будуть орієнтуватися на Владу Молчанову – це керівник Київської міської організації.

У першому випадку, контроль над партією, безумовно, дістанеться Рінату Ахметову.

У другому – “старим” спонсорам, які підтримують “Батьківщину” з часів її розквіту (тут можна назвати багатьох колишніх депутатів від цієї політсили).

У будь-якому випадку, співрозмовники вже вбачають ознаки “передпродажної підготовки” партії, яку, безумовно, можна назвати однією з найбільш потужних – і мало не єдиною, у якій є працюючі осередки в усіх без винятку регіонах країни.

Коментарі

Позначки: