Євросоюз підтримав санкції США проти Коломойського

Новини 10 Березня, 2021 52
Львівський суд зобов'язав СБУ провести розслідування щодо Коломойського за статтею «держзрада»

Офіційний Євросоюз підтримує санкції США щодо Ігоря Коломойського, заявив речник Петер Стано. Він також наголосив на важливості розслідування шахрайства у Приватбанку в Україні. ЄС підтримує рішення Вашингтона запровадити  санкції щодо Ігоря Коломойського.

Про це у середу, 10 березня, заявив речник Євросоюзу із зовнішньополітичних питань Петер Стано у відповіді на запит кореспондента DW, пише “Четверта студія”.

“ЄС підтримує рішення Сполучених Штатів запровадити заборону на в’їзд для пана Коломойського за значні корупційні діяння під час його роботи як високопосадового чиновника в українській владі”, – зазначив Стано.

Речник ЄС також наголосив на важливості координації з США політики у питаннях, де наявні спільні інтереси. За словами Стано, під час останніх контактів між президентом США Джо Байденом і головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen), а також під час участі держсекретаря США Ентоні Блінкена в засіданні Ради ЄС в закордонних справах у лютому “ЄС і США наголосили на важливості тісної координації наших відповідних політик і заходів, зокрема щодо Східної Європи”. При цьому Стано вказав на те, що у санкційних режимах Євросоюзу, які мають стосунок до України, нема “критерію, який би дозволяв накладати санкції на осіб, відповідальних за корупцію”.

Як повідомлялося, 5 березня держсекретар США Ентоні Блінкен наклав санкції на “олігарха та колишнього українського чиновника” Коломойського, а також його дружину, доньку та сина. Блінкен пояснив, що має на увазі діяльність Коломойського у 2014-15 роках на посаді голови Дніпропетровської облдержадміністрації. За словами держсекретаря, олігарх використовував у ті часи свою владу та політичний вплив “для особистої вигоди”. Обмеження при цьому лише одне – заборона на в’їзд до США.

Коментарі

Позначки: , ,