“Європейський тиждень імунізації повинен привернути увагу громадськості до необхідності вакцинації”,- Ірина Микичак

Новини 25 Квітня, 2019 52
На Львівщині розпочався Європейський тиждень імунізації

На Львівщині розпочався Європейський тиждень імунізації

На Львівщині розпочався Європейський тиждень імунізації. Про це повідомили сьогодні під час брифінгу.

«Цей тиждень скерований на те, щоб привернути увагу громадськості до питань вакцинації. Щеплення можна робити в будь-який день, не прив’язуючись до тижня імунізації», – зазначила директор департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак.

Як наголосила Ірина Микичак, завдяки заходам спецоперації проти кору в Львівській області, вдалося суттєво знизити захворюваність на кір та збільшити обсяги вакцинації.
Також очільниця департаменту акцентувала увагу на подальшій вакцинації від інших небезпечних хвороб: дифтерії, правцю, поліомієліту, краснухи, тощо.

«Сьогодні доведено, що найбільш небезпечним є штами папілома вірусу, що спричиняють рак шийки матки. Щеплення проти цієї недуги здатне виключити найменшу ймовірність розвитку ракових клітин. Єдиний спосіб уникнути захворювання – зробити щеплення».

«Вакцинувати можна не тільки здорову дитину, а й дитину з проблемами. Задля проведення щеплення дитина просто не повинна мати протипоказів. Якщо дитина має хронічне захворювання – це не означає, що вона має залишитись не вакцинованою і не захищеною перед інфекційними хворобами. У ЗУСДМЦ працює імунологічна комісія, яка розглядає складні випадки вакцинації», – повідомила д.мед.наук, професор, завідувач педіатричним відділенням ЗУСДМЦ, експерт департаменту охорони здоров’я з дитячої імунології Лариса Костюченко.

За словами експерта департаменту охорони здоров’я з епідеміології Оксани Пушкарьової, відмова від вакцинації увійшла в топ-10 загроз благополуччя людства. Спецоперація проти кору у Львівській області показала, що 15 тисяч дітей ще не мають вакцинації проти кору, краснухи і паротиту через відмову батьків.

«Чи варто ризикувати життям прагнучи перехворіти «природнім» шляхом? Кожен має визначитись, чи він хоче отримати антитіла через перенесене захворювання з можливими ускладненнями або летальними наслідками чи шляхом вакцинації і жити безпечно та захищено. Ми зможемо зупинити епідемію, лише коли батьки усвідомлять, що найкращий захист від інфекційних хвороб це вакцинація», -наголосила Оксана Пушкарьова.

Коментарі

Позначки: , , , ,