Європейський Союз офіційно затвердив шостий пакет санкцій проти росії

Новини 03 Червня, 2022 38
Європейський Союз. Світлина з відкритих джерел.

Європейський Союз. Світлина з відкритих джерел.

Впродовж пів року ЄС планує відмовитися від видобувної нафти з росії, а протягом восьми місяців — від усіх російських нафтопродуктів

Європейський Союз офіційно затвердив шостий пакет санкцій проти росії.

Про це повідомив прем’єр Денис Шмигаль, інформує Четверта студія.

Обмеження нарешті зачіпають імпорт російської нафти, що суттєво вдарить по наповненню бюджету агресора та здатності фінансувати війну.

Впродовж пів року ЄС планує відмовитися від видобувної нафти з росії, а протягом восьми місяців — від усіх російських нафтопродуктів.

Також пакет містить такі санкції:

▪️ Відключення від системи SWIFT низки російських і білоруських банків, зокрема «Сбєрбанку», Московського кредитного банку та Російського сільськогосподарського банку.

▪️ Персональні санкції проти винних у звірствах російських військ у Бучі та Маріуполі, проти осіб, які підтримують війну, провідних бізнесменів, членів сімей олігархів та кремлівських чиновників, оборонних компаній і фінансових організацій.

▪️ Відключення мовлення ще трьох пропагандистських телеканалів.

▪️ Заборона на експорт товарів подвійного використання.

▪️ Заборона надання росії консультаційних, бухгалтерських послуг та послуг у сфері зв’язків із громадськістю та хмарних сервісів.

Вдячні Європейському Союзу за консолідоване рішення. Важливо не зупиняти санкційний тиск і надалі знесилювати росію, аби в агресора не було можливостей продовжувати війну. Єдність Європи сьогодні як ніколи важлива для нашої спільної перемоги, для глобальної безпеки та миру.

Коментарі

Позначки: ,