«Європейська Солідарність» зробить усе, щоб допомогти Львову, – Княжицький

Новини 28 Травня, 2020 956
Микола Княжицький

Микола Княжицький

До життя львів’ян треба підходити відповідально, до їхнього майбутнього. Хочу запевнити, що наша фракція «Європейська Солідарність» у Верховній Раді України зробить все для того, щоб допомогти Львову.

Як пише “Четверта студія” таку думку під час сесії Львівської міської ради висловив народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Микола Княжицький.

“Шановний пане голово, шановні міські депутати! По-перше, вітаю вас з великим святом. По-друге, хочу сказати, що для мене справді велика честь брати участь у сесії міської ради, але разом з тим і велика відповідальність, яка лежить не лише на мені, а на кожному з нас, хто зараз є в цьому залі, незалежно від того, депутатом рівня якої ради кожен з нас є. Усі ми львів’яни, усі ми тут живемо, усі ми українці, усі ми бачимо, яка трагедія зараз відбувається в Україні. Ця сесія присвячена боротьбі з коронавірусом.

І скажу вам, цифри, які йдуть зі Львова, коли ми бачимо, що 53, здається (так, пане голово, ви сказали сьогодні?) хворих у Львові, це цифра, яка насторожує, тому що коли в інших регіонах відбувається серйозний спад захворюваності, у Львові, на жаль, захворюваність зростає. У чому причини цього росту захворюваності? Ну одна з них дуже проста – це просто у Львові завжди менше тестували”, – наголосив народний депутат.

До того ж він запевнив, що Львівщина сьогодні займає одне з останніх місць серед областей в Україні за кількістю протестованих.

“Скажу Вам щиро, що я, коли їздив Україною з гуманітарною допомогою від Фонду Петра Порошенка і «Європейської Солідарності» і приїжджав в районний центр Львівщини, де жодного тесту не було проведено, жодного хворого не було, приїжджав у сусідній районний центр Івано-Франківщини, де лікарня переповнена, то я розумів, що проблема просто у відсутності тестування. Нічого екстраординарного нібито не відбувається, і тому мені тоді говорила головний інфекціоніст України пані Голубовська, що Івано-Франківщина була перша за рівнем тестування після Києва, а Львівщина – одна з останніх.

Зараз почали тестувати, але тестів цих не вистачає. Ми вчора були в лікарнях львівських – по десять днів люди очікують на результат тесту. І повірте, жодні ІФА-тести ніколи не були, на жаль, і не є альтернативою ПРЛ-тестам. Вони можуть показувати загальну тенденцію чи бути порадою для політиків, для міських депутатів, але вони не допомагають вберегти й врятувати людей. Тому, очевидно, нам потрібно думати, що робити з тією ситуацією, яка складається у Львові”, – переконаний Княжицький.

Нардеп додав, що пандемія б’є по ринковому класу і все більше людей сьогодні залишаються безробітними.

“Ще одна причина, ви розумієте, що пандемія найбільше б’є по ринковому класу, і люди, які у Львові заробляли з туризму, з ресторації, з приїжджих (цих людей тут найбільше в процентному відношенні і по відношенні до будь-якого міста України), ці люди залишаються без роботи. І це не лише ненадходження в бюджет, це і безробіття, яке починається у Львові, тому настав час для надзвичайно серйозної розмови.

Влада Львова та області відмовляється співпрацювати з депутатами групи “Львівщина”.

“Мені дуже прикро, що ми, депутати Верховної Ради, від різних фракцій, не лише від «Європейської Солідарності», в якій я працюю, а й так само від багатьох інших фракцій, насправді не маємо зворотного зв’язку зі Львовом так, як мають інші міста й інші депутати. До мене не було жодного прохання ні від міського голови, ні від міської ради в прийнятті тих чи інших законів, які могли б допомогти місту, так само, як і до інших депутатів, хоча в нас існує група «Львівщина», яка ефективно працює.

Коли виступає єдиний депутат від «Самопомочі», шановний чоловік з Львівської області, і каже, що треба прийняти закон, відповідно до якого головний архітектор не буде узгоджувати висотність і проекти забудов в історичному центрі міста, хіба це головне питання для Львова? Це дивно. Хочу сказати, що ми, депутати від Львова і від Львівщини загалом, є абсолютно не просто відкриті до співпраці, ми хочемо такої співпраці, ми готові співпрацювати з кожним депутатом тут, з шановним міським головою – з усіма для того, щоб законодавчо забезпечити і вирішити ті проблеми, які є з економічною ситуацією і з епідеміологічною ситуацією у Львові”, – запевнив нардеп.

Княжицький закликав політичним силам об’єднатись, а не займатись піаром та критикою.

“Може, треба, ну вибачте, не купувати автобуси чи тролейбуси в Білорусі, а купувати на «Електроні»? Може, треба, вибачте, реверсну дотацію не віддавати в Київ, а ініціювати це і лишити її тут, якщо тут є така ситуація, що це місто не одне – те саме схоже в Києві й в Одесі, тому що ринкові класи найбільше страждають. Може, треба це тут лишити? Давайте разом це вирішимо і об’єднаємося для того, щоб ми рухалися вперед, а не лише займалися, вибачте, піаром, антипіаром один одного, критикою, тому що тут нас не ділять партії, чи не ділять погляди”, – заначив Микола Княжицький.

 

Коментарі

Позначки: , ,