“Європейська Солідарність” закликає зняти з розгляду антиукраїнський законопроект про мову

Новини 30 Квітня, 2020 122
Європейська Солідарність

Європейська Солідарність

Повернення до розгляду мовного закону “слуги” Бужанського це чергова атака на українську мову та спроба відволікти увагу суспільства від економічних провалів влади.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це написав народний депутат з фракції “Європейська Солідарність” Микола Княжицький на сторінці у Facebook.

“Завтра комітет з гуманітарної політики вкотре вирішив розглянути антиукраїнський закон депутата Бужанського про обмеження вживання української мови в освіті”, – повідомив він.

Микола Княжицький також нагадав, що у часи Януковича профільний комітет не розглядав так званий законопроєкт Колєсніченка-Ківалова. Той проєкт винесли в зал без комітетського рішення і це стало однією з підстав для скасування закону в Конституційному суді.

“Це жахливий законопроєкт, і самі колеги із фракції “Слуга народу” кажуть, що він жахливий, і вони не будуть його підтримувати, але тут і небезпека, бо незалежно від того підтримає наш комітет законопроєкт чи ні, якщо комітет його розгляне, то його винесуть в зал, а в залі може бути все що завгодно, свого часу сумнозвісний законопроєкт Колєсніченка-Ківалова комітет не хотів розглядати і не розглядав, його винесли в зал без розгляду комітету.Це стало однією з підстав для скасування закону у Конституційному суді. А зараз часи точно не кращі, ніж були тоді, коли при владі був Янукович, принаймні, коли ми говоримо про захист української мови.”, – пояснює Княжицький.

Микола Княжицький закликав усіх небайдужих громадян звернутися до депутатів із фракції «Слуга народу» з вимогою зняти проєкт Бужанського з розгляду.

“Жодних норм, які б вимагали його термінового розгляду, не існує”, – підкреслив він.

За словами депутата, єдина причина для чергового повернення до розгляду цього питання – використати цю тему як димову завісу.

“Мета одна – відволікти мовним питанням від корупційних дій влади і провалу в економіці”, – заявив Княжицький.

Він також закликав депутатів інших проукраїнських фракцій та активних громадян висловити свої заперечення щодо такого розгляду законопроєкту.

“Прошу також колег з інших демократичних фракцій підтримати нас, бо від нашої фракції “Європейської Солідарності” в комітеті лише я, Володимир В’ятрович, Софія Федина, один депутат від “Батьківщини” і жодного від “Голосу”. Прошу також активних громадян підтримати наше прохання”, – закликав політик.

Коментарі

Позначки: , , ,