«Європейська Солідарність» закликає завтра вирішити питання з е-декларуванням, – Геращенко

Новини 16 Листопада, 2020 172
Ірина Геращенко

Ірина Геращенко

Фракція «Європейської Солідарності» завтра готова розглянути запропоновані законопроекти щодо електронного декларування і врегулювати проблему, яка виникла через скандальне рішення КСУ.

Про це співголова фракції Ірина Геращенко наголосила під час засідання Погоджувальної ради, пише “Четверта студія” з посиланням на “ЄС”.

«Наша влада створила всю інфраструктуру для е-декларування. Всі ми декларувалися 5 років і звітували перед суспільством. А влада Зеленського це знищила. І вже навіть самі представники команди Зеленського свідчать про те, що він знав про рішення, яке готує Конституційний Суд. А потім день «ніжками потопав, ручками похлопав» – і знову все затихло», – сказала Геращенко.

«Ми категорично проти знову все перекладати на спеціальні комісії, робочі групи, які ще кілька тижнів будуть зволікати з вирішенням питання з е-декларування і конституційною кризою», – наголосила вона.

Ірина Геращенко заявила, що фракція «Європейської Солідарності» наголошує на важливості вирішення питання з е-декларуванням і вимагає розгляду законопроекту про обрання суддів КС із залученням міжнародних експертів.

«Є кілька законів, які подали представники всіх фракцій, є компромісний законопроект Разумкова. Ми голову Верховної Ради в цьому питанні підтримуємо, що завтра виносимо на голосування законопроект і даємо суспільству сигнал, що ми готові це вирішити, а не заговорити питання», – зауважила політик.

«Ми вимагаємо поставити наш законопроект про чесний конкурс обрання суддів Конституційного суду із залученням міжнародних експертів», – наголосила представниця «Європейської Солідарності».

Коментарі

Позначки: , ,