“Європейська Солідарність” закликає ввести мораторій на закупівлю продукції державних підприємств Білорусі

Новини 21 Січня, 2021 57
Автопробіг партії "Європейська Солідарність" до Дня Конституції України, фото 4studio

Політична сила “Європейська Солідарність” закликає місцеві ради в Україні ввести мораторій на закупівлю за кошти державного та місцевих бюджетів продукції державних підприємств Білорусі.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє прес-служба політичного осередку “ЄС”  у Львові.

“Європейська Солідарність” також закликає Верховну Раду та усі місцеві ради України підтримати сусідів-білорусів у боротьбі за свої права.

“Білоруси вже шостий місяць борються із диктатором, який сталінським методом вкрав їхні голоси на виборах, оголосивши себе президентом. Щовихідних люди виходять на мирні протести, сподіваючись, що їх підтримає світ і допоможе.

А що ж ми, українці? Нам, як нікому, близька і зрозуміла ситуація, в якій опинились сусіди.

Проте ми надалі продовжуємо закуповувати за Бюджетні кошти наших платників податків продукцію білоруських державних підприємств. Саме цими грошима Лукашенко потім годує своїх силовиків, які кийками і сльозогінним газом тримають його при владі.

Європейська Солідарність закликає місцеві ради в Україні ввести мораторій на закупівлю за кошти державного та місцевих бюджетів продукції державних підприємств Білорусі.

Нагадаємо, що там діє законодавча заборона імпорту іноземної продукції (у т.ч. української), якщо аналогічна виробляється їхніми підприємствами.

Ми закликаємо Верховну Раду та усі місцеві ради України підтримати сусідів-білорусів у боротьбі за свої права.

Наші виборці переважно співчувають протестувальникам, не підтримують режим Лукашенка і не хочуть, щоб за їхні кошти виплачували премії беркутівцям та закуповували засоби придушення мирних протестів білорусів за правду і справедливість.

Так ми підтримаємо протестувальників і всіх українських виробників (енергетиків, машинобудівників, сільгоспвиробників)”, – йдеться у заяві ЄС.

Коментарі

Позначки: , , ,