«Європейська Солідарність» закликала підтримати ініціативу про відставку уряду Шмигаля

Новини 06 Червня, 2020 414
Олексій Гончаренко

Олексій Гончаренко

«Європейська Солідарність» закликала парламентські фракції підтримати ініціативу про відставку другого уряду Зеленського повним складом, адже зміна одного міністра не вплине на ситуацію.

Про це заявив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко в коментарі журналістам, пише Четверта студія.

«Потрібно 150 підписів. На цю хвилину розписалася вся наша фракція, шукаємо далі голоси, закликаємо наших колег з тих фракцій, які так люблять кричати про свою опозиційність, приєднуйтесь, підписуйте. Поки вони не поспішають це робити. Але ми будемо продовжувати цю роботу», – сказав він.

Політик наголосив, що повну відповідальність за ситуацію в країні несе особисто Зеленський.

«Всі ті хто намагається зробити вигляд, що якщо змінити в країні одного міністра, то все стане добре, це все не правда. В нас проблема в президенті Зеленському. Насправді міністр внутрішніх справ – Зеленський, генпрокурор – Зеленський, очолює ДБР – Зеленський, прем’єр-міністр Зеленський. І ми кажемо, як політична сила, яка за жодне кадрове призначення від Зеленського не дала жодного голосу, тому ми вимагаємо, щоб пішов у відставку весь уряд №2 Зеленського. Але все одно це уряд Зеленського», – зазначив народний депутат.

Також Гончаренко підкреслив, що кадровий голод Зеленського пов’язаний з його небажанням долучати до управління країною професіоналів з поза власного оточення.

«Кадровий голод є якщо шукати лише в «95 кварталі» серед друзів, сусідів, братів і сватів. Якщо вийти за межі цього і подивитися, що ми 40 мільйонна країна, де багато талановитих, професійних, порядних людей. Просто їх не хочуть брати, бо вони не лояльні. Ось єдина причина кадрового голоду. Україна здатна сформувати уряд і собі, і іншим країнам по потенціалу кадровому, але, на жаль, підходи інші», – наголосив він.

Коментарі

Позначки: , , , ,