“Європейська Солідарність” вимагає захистити працівників освіти від коронавірусу, – Синютка

Новини 02 Вересня, 2020 151

“Європейська Солідарність” вимагає повернути кошти освітянам і захистити працівників освіти в період пандемії.

Про це у своїй сторінці у Фейсбуці написав народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олег Синютка, пише “Четверта студія”.

“Сьогодні депутати фракції «ЄС» зареєстрували два надзвичайно важливі законопроекти: №4021 Щодо додаткового фінансового забезпечення педагогічних та науково-педагогічних працівників та №4022 Про Державний бюджет щодо додаткового фінансового забезпечення шкіл задля захисту від COVID-19.Відомо, що влада не виділила належного фінансування на закупівлю засобів захисту для навчальних закладів”, – йдеться у дописі.

За словами народного депутата, у квітні в Міністерства освіти забрали близько 4 мільярдів у фонд боротьби з коронавірусом.

“А станом на 31 серпня до Міністерства освіти і науки не надійшли необхідні кошти із цього Фонду.Очевидно всі гроші вже витрачено… Але не видно тих доріг, не забезпечені медики, а тепер не захищені освітяни і наші діти. Зараз навантаження на вчителів шалено зростає, тому депутати «Європейської Солідарності» вимагають захистити педагогів і медиків”, – додав Синютка.

Вчителі і медики мають бути обов’язково застраховані державою у випадку захворювання на коронавірус.

Коментарі

Позначки: , , ,