«Європейська Солідарність» вимагає від Зеленського відповідей про переговори щодо особливого статусу Донбасу

Новини 25 Серпня, 2020 407
Артур Герасимов

Артур Герасимов

Протистояти російській навалі і внутрішнім ворогам українські сили можуть лише об’єднавши зусилля. Про це заявив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов з трибуни Верховної Ради під час позачергового засідання, пише Четверта студія.

«Марш захисників України зібрав десятки тисяч військовослужбовців, ветеранів, волонтерів, добровольців, сім’ї полеглих захисників України та просто небайдужих громадян. Всіх тих, кому Україна завдячує своїм існуванням, та можливістю святкувати 29 річницю Незалежності. Цей марш показав, що Україну є кому захисти від російської навали. Цей марш засвідчив, що проукраїнські сили здатні до об’єднання, коли внутрішні вороги загрожують реваншем та капітуляцією», – наголосив політик.

«Напередодні Дня Незалежності «Європейська Солідарність» підтримала Меморандум Єдності українських сил. Ми закликаємо всі українські сили, всіх патріотів долучатися до підписання меморандуму і єднатися, бо загроза для державності нині дуже висока. А з Незалежністю не жартують»,- закликав з трибуни Верховної Ради Артур Герасимов.

Крім цього, він наголосив, що «Європейська Солідарність» вкотре вимагає від Зеленського чіткої позиції щодо проведення місцевих виборів і особливого статусу Донбасу.

«Вже 28 серпня відбудеться зустріч зовнішньополітичних радників Нормандської четвірки, де Росія вчергове спробує загнати Україну в пастку. Остання інформація свідчить, що Україну змушують, зокрема, невідкладно переглянути постанову Верховної Ради про місцеві вибори. Тому «Європейська Солідарність» вимагає від пана Зеленського чітких відповідей про заплановані переговори щодо особливого статусу Донбасу, та проведення місцевих виборів цієї осені»,- зауважив народний депутат.

Політик також озвучив вимогу «Європейської Солідарності» про присвоєння Ярославу Журавлю – звання Героя України.

«Дуже показово, що в День Незалежності Володимир Зеленський так і не наважився присвоїти звання Героя України загиблому морпіху Ярославу Журавлю, якого вище керівництво держави кинуло на полі бою. «Європейська Солідарність» вкотре закликає присвоїти високе звання Героя України – Ярославу посмертно. Це вкрай важливо, і не лише для його родини, а для України в цілому», – наголосив Артур Герасимов.

Коментарі

Позначки: , ,