«Європейська Солідарність» вимагає негайного скликання позачергової сесії Сумської обласної ради

Новини 14 Січня, 2021 59
Автопробіг партії "Європейська Солідарність" до Дня Конституції України, фото 4studio

«Європейська Солідарність» вимагає негайного скликання позачергової сесії Сумської обласної ради щодо необхідності оперативного внесення змін до Держбюджету України на 2021 рік в частині збільшення видатків на субсидії населенню та підвищення пенсій і заробітних плат працівникам бюджетної сфери. Відповідний проект рішення сьогодні був зареєстрований в апараті Сумської обласної ради.

Про це заявив голова фракції «Європейська Солідарність» в Сумській облраді Дмитро Нагорний, пише Четверта студія.

«Фракція «Європейська Солідарність» в Сумській обласні раді обурена тим, що Міністерство соціальної політики України поспішило заспокоїти отримувачів субсидій, пообіцявши, що вони будуть перераховані і підвищені через зростання тарифів на комунальні послуги, але це не відповідає дійсності.

На сьогодні Державний бюджет України на 2021 рік передбачає не збільшену, а навпаки зменшену суму субсидій. У держбюджеті на 2020 рік на субсидії було передбачено 47,5 млрд. грн, а у держбюджеті на 2021 рік – 36,6 млрд. гривень. Тобто зменшення видатків на субсидії в порівнянні з 2020 роком становить10,9 млрд. гривень.

Для перерахунку субсидій Міністерство соціальної політики України має погодити з Міністерством фінансів України зміни до бюджету, Верховна Рада їх розглянути та прийняти. Але перше сесійне засідання парламенту заплановане на 26 січня, коли споживачі вже використають газ за новими цінами протягом цілого місяця.

Виходячи з вищевикладеного, вважаємо за необхідне термінове скликання позачергової сесії Сумської обласної ради, на яку винести питання щодо звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України стосовно внесення змін до Державного бюджету України на 2021 рік в частині збільшення видатків на субсидії населенню та підвищення пенсій і заробітних плат працівникам бюджетної сфери (проєкт рішення додається)», – йдеться у проекті звернення.

Наразі пропозицію «ЄС» вже підтримали 23 депутати.

Коментарі

Позначки: ,