“Європейська Солідарність” вимагає негайно ухвалити закон про статус заручників, політв’язнів і військовополонених

Новини 14 Вересня, 2020 208

Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко. Фото: УНІАН

“Європейська Солідарність” вимагає від монобільшості ухвалити законопроєкт про статус заручників, політв’язнів і військовополонених.

Про це заявила співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко під час засідання Погоджувальної ради, пише “Четверта студія” з посиланням на передає прес- службу фракції.

“Дуже дивна зараз відбувається історія з заручниками. Хочу нагадати, що за часів Президента Порошенка ми вимагали в Мінську негайного прийняття дорожньої карти. Ключовий – безпековий блок без тисячі порушень щомісяця і без п’яти загиблих в серпні, потім гуманітарний блок, і тільки після того політичний. Тепер у нас віз ставлять поперед кобили, вимагають прийняти спочатку політичний блок, а заручників ніхто навіть імен не знає. Хто зараз знаходиться в тюрмах Росії і на окупованих територіях? Ці прізвища замовчують, 180 дітей родин заручників замовчуються”, – сказала вона.

“Ми вимагаємо від вас негайно прийняти закон про статус заручників, політв’язнів і військовополонених, який наш парламент восьмого скликання прийняв, а ви його у вашому турборежимі десь поховали. Так само як і закон про військових капеланів”, – підкреслила співголова фракції.

Коментарі

Позначки: ,