“Європейська Солідарність” вимагатиме скликання позачергової сесії ВРУ

Новини 19 Листопада, 2020 457

У Львівській області хворим з коронавірусом дуже важко потрапити у лікарню, - Порошенко, фото 4studio

“Європейська Солідарність” вимагатиме скликання позачергової сесії Верховної Ради, забезпечення в Держбюджеті вже цього року видатків на порятунок країни від пандемії. І ми будемо вимагати зупинення крадіжки коштів через програму «Великого крадівництва».

Про це на брифінгу у Львові заявив п’ятий Президент України, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко, пише Четверта студія.

Під час відвідання Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи Порошенко поспілкувався із медперсоналом, який рятує життя хворих на коронавірус.

“Принагідно хочу ще раз висловити слова подяки українським лікарям. Вони рятують життя в умовах каторжної роботи, неймовірного перевантаження, коли рівень заповненості ліжок і лікарнях понаднормовий. Це не видно лише одній людині в Україні, яка, здається, живе в іншому всесвіті. На 230 ліжок у львівському госпіталі, киснем оснащені біля 160. І це ще блискучий показник”, – зазначив Порошенко.

Він додав, що учора прочитав про жахливий випадок, коли батько віддав свій кисень сину, щоб врятувати його життя.

“Бо прийшла його черга користуватися киснем. А сам — помер. Це не нормально, коли за добу між пацієнтами розписаний графік, коли вони можуть користуватися киснем. І коли за 9 місяців існування пандемії коронавіру, зібравши гроші платників податків в розмірі 66 млрд гривень, влада або тримала їх на рахунку, або витрачала, починаючи від «Великого крадівництва», коли більше 22 млрд гривень пішло на рахунки компаній бізнес-партнерів Зеленського пана Коломойського і Шевченка. Якщо це не корупція, то що таке корупція? Це — значно більше, ніж корупція: людей позбавили життя. Українців позбавили повітря. Більше 250 українців померло за останню добу. Більше 13 тисяч — захворіли. І кисень можна знайти, і ліжка для хворих, і кількість медперсоналу збільшити”, – наголосив Порошенко.

Він також подякував Львівському обласному госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи за те, що вони нарощують кількість ліжок для хворих на коронавірус із 230 до 500, розуміючи, як важко зараз в країні.

“Але ці додаткові ліжка — без кисню. А персонал — переведений на роботу у три зміни, переведений на казармений режим. І лікарі, і середній медичний персонал не візьметься ні з відки. Щоб він з‘явився, влада має гарантовано виплачувати 300% заробітної плати медикам, які рятують українців від коронавірусу. Лікар має бути застрахований. Якщо за 9 місяців влада не купує кисневі станції, не підвищує рівень оплати лікарів, які рятують хворих на коронавірус, не запроваджуєте страхування, не забезпечуєте засобами захисту населення, у Кримінальному Кодексі це кваліфікується «злочинна бездіяльність». А набивання кишень на закупівлях обладнання, — «злочин корупційний»”, – сказав Порошенко.

Коментарі

Позначки: , ,