“Європейська солідарність” виграла суд проти “News One” щодо права депутатів на свободу слова

Новини 23 Жовтня, 2019 253
"ЄС" вимагає порушити кримінальні провадження проти двох депутатів "Слуги Народу" за виправдання агресії РФ

Політична партія “Європейська Солідарність” виграла судову справу за позовом телеканалу “News One” щодо захисту ділової репутації та відстояла право народних депутатів і фракцій у Верховній Раді на свободу висловлювання власної позиції.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на телеканал “Прямий”.

Касаційний господарський суд у складі Верховного суду визначив, що формулювання, які були використані в заяві фракції, про антидержавні і антиукраїнські висловлювання та факти, які ретранслює телеканал “News One”, а також про відповідність риторики ЗМІ до “темників Кремля” і меседжів російської пропаганди, є оціночними судженнями і не містять інформації, яка завдає шкоду діловій репутації телеканалу.

У цій справі, “Європейська Солідарність” виграла всі три судові інстанції. У судових рішеннях підтверджено право фракції політичної партії та її спікерів на власну точку зору щодо процесів, які відбуваються в країні.

Окрім цього, суд наголосив на тому, що заяви фракцій у Верховній Раді щодо оцінки діяльності інституцій захищені статтею 80 Конституції України, згідно якої народні депутати не несуть юридичної відповідальності за висловлювання в парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

“Європейська Солідарність” є партією, яка дотримується європейських принципів демократії і свободи слова, і буде відстоювати право кожного на можливість реагувати на будь-які процеси, що відбуваються в країні.

Коментарі

Позначки: ,