Фракція «Європейська Cолідарність» стурбована ситуацією, яка відкривається зі стенограми розмови між президентом Сполучених Штатів Америки і президентом України, про це на сторінці в Facebook заявила народний депутат фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Президент України повинен розуміти, що він кожну хвилину свого функціонування на цій посаді має поводити себе, як керівник держави. І не має жодної конфіденційної, або приватної розмови. А тому кожне слово має бути виваженим і таким, що ні в якому випадку не нашкодить державі. Власне досвідченість у цьому напрямку, розуміння дипломатичних нюансів є визначальним є надзвичайно важливим для того, аби захищати інтереси країни», – зауважила політик.

Народний депутат наголосила, фракція «Європейська Солідарність» вважає неприпустимими заяви, що Україна незадоволена підтримкою, яку отримає від наших європейських партнерів.

«Ми високо цінуємо і ту підтримку, яку протягом 5 років нам надали США, і яку нам системно надавали європейські партнери – Європейський Союз і кожна країна окремо», – додала вона.

Резюмуючи політик зазначила: «Саме спільна позиція і єдність їхніх дій забезпечили нам можливість стримувати агресію Російської Федерації, і можливість розвиватися, незважаючи на те, що ми у 2014 році опинилися на межі прірви після втечі Віктора Януковича з країни».