“Європейська Солідарність” у Львові виступила на захист Садового

Новини 27 Квітня, 2023 206

Лейла Мелесова-Вальчак

Проти законопроекту 5655 категорично виступає мер Львова Андрій Садовий

Сьогодні на пленарному засіданні Львівської міської ради зачитала надважливе фракційне звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Про це у Фейсбуці повідомила депутат Лейла Мелесова-Вальчак, пише Четверта студія.

“Вимагаємо припинити наступ на місцеве самоврядування. Кабінет міністрів України ухвалив низку постанов, якими суттєво звужує обсяг та повноваження місцевого самоврядування: №1239 та №1083.

Крім того, ВРУ вже ухвалила і ще готує низку рішень, які підривають основи місцевого самоврядування, підвищують ризики свавілля і корупції: законопроекти №8056 та №5655.

Можливості місцевих громад, отримані завдяки процесам децентралізації – невід’ємний фактор успішного опору російському агресору!

Зважаючи на це, ми, депутати «Європейської Солідарності» Львівської міської ради вимагаємо:

1. Від Президента України:
відмовитися від спроб замінити органи місцевого самоврядування воєнними адміністраціями на територіях, де не ведуться бойові дії.

2. Від Верховної Ради України:
відмовитися від звуження повноважень органів місцевого самоврядування, натомість зосередити увагу на законодавстві про правовий режим воєнного стану та створенні механізмів підтримки громад, постраждалих унаслідок бойових дій.

3. Від Кабінету Міністрів України:
відмовитися від практики бюджетної централізації і повернутися до виконання українського законодавства щодо повноважень і бюджетного забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування.

Україна – це Європа!”, – написала депутат.

Нагадаємо, зокрема проти законопроекту 5655 категорично виступає мер Львова Андрій Садовий.

Коментарі

Позначки: ,