«Європейська Солідарність» разом з медиками домоглися проведення позачергової сесії, – Синютка

Новини 06 Травня, 2020 268

Олег Синютка. Фото: ЛОДА

Позачергове засідання парламенту задля ухвалення закону про обовязкове державне страхування медиків – це перемога українських лікарів та опозиції.

Про це народний депутат від «Європейської Солідарності» Олег Синютка наголосив в ефірі 5 каналу, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу “Європейської Солідарності”.

«Українські лікарі сьогодні як українські воїни знаходяться на передовій. Вони повинні відчувати себе захищеними і впевненими у завтрашньому дні. Тому мене дивує, що впродовж трьох тижнів влада не хотіла вносити законопроект про медичне страхування лікарів у порядок денний. За цей час відбулося вже дві позачергові сесії. І це ж треба так не любити українських лікарів, аби так довго не вносити це питання до порядку денного, розуміючи, що саме лікарі виявилися у нас найнезахищеними від коронавірусу. Нагадаю, що кожен п’ятий інфікований на коронавірус – це медичний працівник», – зауважив політик.

Синютка також підкреслив, що обіцяне владою 300% збільшення оплати праці медиків, які боряться з коронавірусом наразі залишається лише обіцянкою.

«Вже півтора місяця ми чуємо від влади про 300% виплату зарплати медикам, і вже три тижні, як внесено зміни до держбюджету для цього рішення. Втім, влада так і не спромоглася виплатити лікарям те, що їм передбачено чиним законодавством. Якщо для цього треба спонукати владу через проведення позачергової сесії, то опозиція пішла на цей крок, аби захистити лікарів», – сказав він.

Коментарі

Позначки: , , ,