“Європейська Солідарність” подала два законопроекти для захисту освітян від коронавірусу

Новини 02 Вересня, 2020 205

Фото: РБК-Україна

“Європейська Солідарність” вимагає обов’язкового державного страхування освітян від коронавірусу.

Про це повідомила народна депутатка від “Європейської Солідарності” Марія Іонова, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

“Навчальний процес в українських школах має проходити за усіма рекомендаціям МОЗ, проте з фінансуванням забезпечення засобів захисту є величезні проблеми. Станом на 31 серпня Міністерство освіти і науки не отримало жодних видатків із Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19”, – сказала вона.

“Хоча міністерство подавало заявку на суму понад два мільярди гривень, грошей не надійшло. Фонд боротьби з коронавірусом порожній – його фактично було розтринькано та розкрадено впродовж літа під виглядом “Великого будівництва”. У підсумку Україна підійшла до навчального сезону тотально непідготовленою, а педагоги і учні залишаються абсолютно незахищеними”, – зазначила політик.

Крім цього, представниця “Європейської Солідарності” наголосила, що політична сила вимагає повернути кошти освітянам, і захистити як педагогів, так і учнів від епідемії.

“Фракція “Європейська Солідарність” подала сьогодні два законопроекти, покликані підвищити рівень соціального захисту освітян в умовах карантину”, – зазначила вона.

“Проектом Закону пропонується встановити, що захворювання педагогів на COVID-19, що пов’язане з виконанням професійних обов’язків, належать до професійних захворювань. Тож такі працівники освіти підлягають обов’язковому державному страхуванню. Також законопроектом передбачається доплата до заробітної плати у розмірі 100 відсотків і забезпечення освітян та учнів сертифікованими засобами індивідуального захисту”, – підкреслила Марія Іонова.

Народна депутатка також зазначила, що фракція “Європейська Солідарність” вимагає, щоб у п’ятницю, до Верховної Ради прийшов міністр освіти, який в рамках години питань до Уряду має дати відповідь про ситуацію, що склалася у зв’язку з початком навчального року і поширенням COVID-19.

Коментарі

Позначки: , ,