Новини

“Європейська солідарність” одностайно виступає за зняття депутатської недоторканності, – Геращенко

Партія “Європейська солідарність” виступає за зняття депутатської недоторканності. Однак, при цьому необхідно враховувати застереження Конституційного суду України, а також позиції Венеціанської комісії.

Про це пише Прямий з посиланням на заяву народного депутата України від фракції “Європейська солідарність” Ірини Геращенко.

“29 серпня партія “Європейська солідарність” віддала 27 голосів за законопроєкт про зняття депутатської недоторканності в першому читанні”, – наголосила політик, відповідаючи на запитання журналістів.

Також Геращенко підкреслила, що зняття депутатської недоторканності має враховувати зауваження Конституційного суду України, а також рекомендації Венеціанської комісії.

“Європейська солідарність виступає за зняття депутатської недоторканності. Ми голосували за це при подачі до Конституційного суду законопроєкту п’ятого президента України Порошенка. Також 29 серпня Порошенко, Геращенко, Забродський, Зінкевич, Климпуш-Цинцадзе та всі інші депутати нашої фракції проголосували за зняття недоторканності. Водночас наша політична сила чітко наголосила, що необхідно врахувати позиції Венеціанської комісії, а також застереження Конституційного суду України. З цими пропозиціями ми звернулись до наших партнерів по погоджувальній раді й чекаємо їх реакції”, – зазначила Геращенко.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Юрій Холод привітав мешканців Львівщини з Великоднем

На Львівщині святять паски

11 години тому

На Закарпатті роми стали проти мобілізації

Стрілянина біля ТЦК

16 години тому

У Львові 65% пасажирів користуються ЛеоКарт

65% пасажирів міського громадського транспорту оплачують/реєструють свої поїздки картками ЛеоКарт – загальними, студентськими, учнівськими та…

20 години тому

Львів та Фрайбург розширюють співпрацю

обговорили нові проєкти

1 день тому

Синоптики застерігають про надзвичайну пожежну небезпеку на 4 – 6 травня

у Львівській громаді зафіксували уже 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких…

1 день тому