“Європейська солідарність” одностайно виступає за зняття депутатської недоторканності, – Геращенко

Новини 02 Вересня, 2019 76
Ірина Геращенко. Фото 4studio

Ірина Геращенко. Фото 4studio

Партія “Європейська солідарність” виступає за зняття депутатської недоторканності. Однак, при цьому необхідно враховувати застереження Конституційного суду України, а також позиції Венеціанської комісії.

Про це пише Прямий з посиланням на заяву народного депутата України від фракції “Європейська солідарність” Ірини Геращенко.

“29 серпня партія “Європейська солідарність” віддала 27 голосів за законопроєкт про зняття депутатської недоторканності в першому читанні”, – наголосила політик, відповідаючи на запитання журналістів.

Також Геращенко підкреслила, що зняття депутатської недоторканності має враховувати зауваження Конституційного суду України, а також рекомендації Венеціанської комісії.

“Європейська солідарність виступає за зняття депутатської недоторканності. Ми голосували за це при подачі до Конституційного суду законопроєкту п’ятого президента України Порошенка. Також 29 серпня Порошенко, Геращенко, Забродський, Зінкевич, Климпуш-Цинцадзе та всі інші депутати нашої фракції проголосували за зняття недоторканності. Водночас наша політична сила чітко наголосила, що необхідно врахувати позиції Венеціанської комісії, а також застереження Конституційного суду України. З цими пропозиціями ми звернулись до наших партнерів по погоджувальній раді й чекаємо їх реакції”, – зазначила Геращенко.

Коментарі

Позначки: ,