“Європейська Солідарність” очолить комітет з євроінтеграції

Новини 26 Серпня, 2019 94
Іванна Климпуш-Цинцадзе

Іванна Климпуш-Цинцадзе

ЄС очолить комітет з євроінтеграції. Це буде Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Про це пише “Українська правда” з посиланням на коментар обраного нардепом від партії “Європейська солідарність” Артура Герасимова.

За даними джерел УП, парламентський комітет зі свободи слова очолить представник “Опозиційної платформи – За життя”, з питань молоді та спорту – “Батьківщини”, з питань євроінтеграції – “Європейської солідарності”. Комісію з питань ветеранів також очолить представник “ЄС”.

Таке рішення було прийнято у понеділок на засіданні підготовчої групи парламенту. У вівторок відбудеться засідання робочих підгруп і підготовчої групи, де розподіл по комітетах мають затвердити остаточно.

За даними УП, крісло віце-спікера вирішили віддати позафракційним депутатам.

Реакція: За словами Герасимова, ЄС отримала найменше представництво у керівництві комітетами.

” “Слуга народу” отримав 68 посад голів, перших заступників і так далі. “Голос” – 13. “Батьківщина” і ОПЗЖ – по 11, позафракційним віддали 9 посад і керівництво комітетом з прав людини. А ЄС отримала всього три місця: голову комітету і двох заступників. Ці хлопці люблять математику, але щось не сходиться. …ЄС очолить комітет з євроінтеграції. Це буде Іванна Климпуш-Цинцадзе. І комісію у справах ветеранів очолить Яна Зінкевич. Але ця комісія не може бути створена на весь строк каденцію Ради, а її доведеться кожного року подовжувати”, – Герасимов.

Коментарі

Позначки: , , ,