“Європейська Солідарність” не підтримує особливий статус Донбасу на постійній основі за путінським сценарієм, – Артур Герасимов

Новини 14 Грудня, 2019 370

Президент Росії Владімір Путін. Фото: finance.yahoo.com

Фракція «Європейська Солідарність» не голосуватиме за законопроект команди президента Зеленського, якщо там будуть позиції, які шкодять Україні. Про це заявив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов в ефірі Радіо Свобода під час обговорення рішення про продовження закону про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО та перкспективу ухвалення нового законопроекту, який ініціює команда Зеленського.

«Не треба перетинати «червоних ліній». Якщо в тому законі, що ви напишете, будуть «червоні лінії»,  ми за це голосувати не будемо», – підкреслив Артур Герасимов.

Він наголосив, що це ті застереження, які були висловлені президенту Зеленському у переддень зустрічі в Парижі.

«Є Мінські угоди, вони свою ключову роль в 2014-2015 році виконали. Але до них у 2016 році була підтверджена дорожня карта, яка вже була розроблена і яка була на столах у лідерів держав. Також була дуже серйозно опрацьована і отримала велику міжнародну підтримку ідея миротворців на Донбасі», – пояснив співголова фракції.

«Все це працювало як єдиний механізм», – підкреслив він.

За його словами, сьогодні багато з цих речей викинули – миротворців, дорожню карту, в якій і були прописані безпекові речі.

«Сьогодні намагаються зробити теж саме, але як-то кажуть заново», – зауважив депутат.

«Хотів би сказати, що якщо в новому законі будуть написані ті ж речі, які сьогодні написані в комюніке (за підсумками зустрічі нормандської четвірки – ред.), то ми за це голосувати не будемо», – сказав Артур Герасимов.

«Тому що постійний статус неможливо робити. Коли ми говоримо про вимоги до визнання виборів такими, що “відповідають стандартам в цілому”, то ми за це голосувати не будемо», – наголосив депутат.

Він підкреслив, що стандарти виборів БДІПЛ ОБСЄ відомі і вони мають бути дотримані повністю.

«В цілому» – це що, при бойовиках вибори будуть визнані?», – сказав Артур Герасимов.

Коментарі

Позначки: ,