“Європейська Солідарність” не голосуватиме за проект бюджету на 2021 рік

Новини 27 Листопада, 2020 171
Олексій Гончаренко

Олексій Гончаренко

За проект бюджету на 2021 рік голосувати неприпустимо, адже він збільшує видатки на силовиків і владу Зеленського, натомість забирає гроші в освіти, культури і місцевого самоврядування.

Про це народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко написав на своїй сторінці у Facebook, пише Четверта студія.

За його словами, в бюджеті прописано нереалістичне зростання дохідної частини бюджету. «Що не так зі змінами до проекту бюджету на 2021 рік, який подали в Раду до другого читання? Спочатку цифри: доходи зросли до 1 трильйона 92 млрд грн (+20,9 млрд). Але за рахунок чого? Спецфонд планують поповнити на 7,4 млрд грн за рахунок ліцензії на азартні ігри, а загальний фонд — на 13,4 млрд за рахунок збільшення надходжень з податків, ренти, мита та дивідендів держпідприємств. Реалістичність таких показників викликає значні сумніви», – підкреслив він.

«Збільшили прожитковий мінімум для визначення посадового окладу для прокурорів до 1600 грн (+600 грн). Це призвело до збільшення видатків на прокуратуру на 2 млрд гривень. А також передбачено підвищення мінімальної зарплати до 6500 грн перенесли на 31 грудня, до 6000 грн залишили з 1 січня», – додав народний депутат.

Крім цього він зазначив: «держпідприємства (підприємства з часткою держвласності) тепер зобов’язані виплачувати 90% дивідендів замість 30%. За рахунок чого оновлюватися?»

Також народний депутат повідомив про зміни у видатках різних статей. «Збільшили видатки на Верховну Раду України на 247 млн грн, зменшили видатки Міністерству освіти та науки на 4,2 млрд грн, зменшили видатки Мінкультури на 1,2 млрд грн, зменшили видатки на ДФРР на 4,9 млрд грн, зменшили додаткову дотацію регіонам на 2 млрд грн. Натомість додали субвенцію на соціально-економічний розвиток регіонів у сумі 6 млрд грн»,- зауважив політик.

«Філософія бюджету до другого читання взагалі не змінилася. Хіба що в гіршу сторону. Видатки на президента, прокурорів, ручних силовиків не тільки не зменшилися, а й збільшилися. Видатки на ОП не змінилися взагалі, а це означає, що в порівнянні з 2020 роком вони зросли на 40%. І робиться це за рахунок культури, освіти, місцевого самоврядування», – підкреслив представник «Європейської Солідарності».

«Підтримувати такий проект бюджету не допустимо», – резюмував Олексій Гончаренко.

Коментарі

Позначки: ,