«Європейська Солідарність» не голосуватиме за бюджет, який скасовує фінансування освіти і культури, – Геращенко

Новини 30 Березня, 2020 212
Ірина Геращенко. Фото: ЄС.

Ірина Геращенко. Фото: ЄС.

Фракція «Європейської Солідарності» на позачерговій сесії підтримуватиме тільки ті законопроекти, які дійсно спрямовані на боротьбу з коронавірусом і його наслідками.

Про це повідомила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко після засідання фракції.

«Ми підтримаємо законопроекти, над якими працювала наша фракція, де ми вичищали недолугі норми, жорстко прибирали весь лобізм і хотілки, які туди пхали. Ми голосуватимемо за зміни до регламенту роботи комітетів і режимі онлайн на період короновірусу, за дозвіл лікарям використовувати ліки без протоколу, закон про боротьбу з короновірусом. Ми не граємо в кадрові ігри слуг, це їх недолуга чехарда», – зауважила політик.

«Слуги набрали у фракцію 250 нових обличчь, яких страшно призначити головою райради, не те що міністром. Другий уряд Зеленського протримався місяць…. В системі управління держави – хаос, дилетантство. І ми шоковані цією кадровою чехардою.

Геращенко наголосила, що ще гірша ситуація з бюджетом.

«Європейській Солідарності» вдалося добитися скасування на період короновірусу захмарних зарплат чиновникам і наглядових рад, але ми ніколи не погодимося з фактичною ліквідацією фінансування освіти, культури. Тому ми проти цього бюджету», – зауважила Ірина Геращенко.

Також вона повідомила, що фракція «Європейської Солідарності» готується до позачергової сесії, але буде не в повному складі.

«Ми будемо в повному складі, окрім двох колег, що входять до групи ризику. Шановний Мустафа Джемілєв і Яна Зінкевич рвуться на сесію, але ми прийняли вольове рішення фракції, що ті, кому більше 70 років і люди з інвалідністю – в зоні ризику, тому Яна і Мустафа будуть з нами онлайн», – підкреслила народний депутат.

Коментарі

Позначки: , ,