«Європейська Солідарність» не дозволить владі обманювати лікарів

Новини 08 Травня, 2020 134
Ростислав Павленко. Фото:"ЄС".

Ростислав Павленко. Фото:"ЄС".

Фракція «Європейська Солідарність» не дозволить обманювати лікарів і наполягатиме на страхуванні всіх медиків, які захворіли на COVID -19.

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко в ефірі Прямого.

«Чи не вперше за всі позачергові засідання порядок денний було спрямовано суто на боротьбу з пандемією і захист лікарів. Один законопроект, який пропонувала «Європейська Солідарність» і колеги з інших фракцій щодо масового тестування і допомоги лікарям, які працюють, і другий щодо страхування лікарів на випадок смерті 1,5 млн. грн для родичів і на випадок захворювання 200 тис. грн. Але, на жаль, чи з міркувань якоїсь політичної доцільності незрозумілої, чи з якихось політичних ревнощів, але «Слуги народу» фактично позбавили тисячі лікарів важливих гарантій захисту, вони запровадили страхування виключно у випадках інвалідності», – сказав Павленко.

Він зазначив, що «Європейська Солідарність» буде наполягати на страхуванні всіх лікарів, які захворіли на коронавірусну інфекцію.

«Фахівці говорять, що буде дуже важко, якщо взагалі реально довести, що інвалідність трапилася саме внаслідок захворювання на коронавірусну хворобу. Тому ми вважаємо цей підхід неправильним, ми вважаємо, що таким чином лікарів обманюють і ми будемо вносити зміни, пропонуючи все -таки передбачити захист для лікарів, передбачити страхування до 100 прожиткових мінімумів, тобто до 200 тис. грн для того, щоб захистити лікарів», – додав депутат.

Коментарі

Позначки: , , ,