“Європейська Солідарність” наполягає на створенні ТСК щодо розкрадання коронавірусного фонду

Новини 19 Жовтня, 2020 106

Ілюстрація: "Рівненські новини"

Фракція “Європейська Солідарність” вимагає створити ТСК щодо розкрадання коронавірусного фонду.

Про це вкотре нагадала співголова фракції Ірина Геращенко на Погоджувальній раді, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

“Україну накриває хвиля пандемії, більше 300 тисяч інфікованих. Сьогодні – 4 тисячі 766 випадків. І Україна вже 9-та в цьому трагічному списку країн”, – констатувала Ірина Геращенко.

“Вісім місяців тому Верховна Рада перерозподілила з бюджету 65 млрд грн на боротьбу з пандемією. За цей час влада Зеленського не закупила жоден новий ШВЛ, не встановила жодне КТ. Не подбала про те, щоб у лікарнях стояли не просто ліжка, і лікарі звідти не тікали, тому що їм ніяких доплат і страхувань ніхто не виплачує, не подбала про кисневі маски, підведення кисню, про доступні тести. Власне це говорить про повну імпотенцію влади в питаннях вирішення ключової на сьогодні безпекової проблеми”, – сказала Геращенко.

“Ми вимагаємо створення ТСК про використання коштів, які були направлені на боротьбу з ковідом. Також наша фракція зареєструвала постанову, в якій ми вимагаємо негайного звіту від Зеленського, який в березні створив координаційний штаб, який не займався нічим весь цей час, звіту про використання коштів, відповіді, що робила місцева влада в цей час, яка отримала серйозні кошти від децентралізації, але так само діяла неефективно в питанні боротьби з ковід”, – наголосила Геращенко.

“Ми вимагаємо, щоб всі 65 млрд грн були направлені на боротьбу з ковід, а не на “велике крадівництво”, де без тендерів сьогодні латають дороги і чомусь ці латання коштують у 2-3 рази дорожче, ніж за попередньої влади”, – наголосила співголова фракції.

Ірина Геращенко закликала колег по парламенту об‘єднати зусилля і змусити владу решті решт прозвітувати.

“Ми хочемо подякувати колегам, які підготували постанову, яка по суті враховує багато пунктів, запропонованих Порошенком в контексті боротьби з ковід. Єдине, ми пропонуємо, щоб ми об’єднали наші дві постанови, були долучені декілька речей – не створення нової Координаційної ради, а звіт Зеленського, який вже створив свою Координаційну раду ще вісім місяців тому. Так само, захист лікарів, повернення 5 млрд грн до освітнього фонду для того, щоб в школах і університетах боролися з ковід, а не крали ці гроші”, – сказала Геращенко.

“Кожен регіон має представити свій маленький фонд до рівня ОТГ по боротьбі з ковід. Держава має запропонувати стратегію по боротьбі з пандемією, ми чекаємо звіту уряду, нам необхідні доступні тести. Ми пропонуємо дійсно об’єднати ці дві постанови, щоб все це було враховано”, – додала Ірина Геращенко.

Коментарі

Позначки: , ,