“Європейська Солідарність” наголошує на важливості проведення переговорів з МВФ

Новини 27 Листопада, 2020 105

На нараді у Голови Верховної Ради лідерів фракцій з прем’єр-міністром обговорять питання  ухвалення державного бюджету на 2021 рік, відновлення переговорів з МВФ та повернення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування чиновниками своїх видатків та доходів. Про це сказала народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар в ефірі телеканалу «Прямий».

«За нашою інформацією перше питання, яке буде виноситися завтра на нараді у Голови Верховної Ради, буде стосуватися якраз бюджету», – повідомила вона.

Вікторія Сюмар підкреслила, що нині Україна не може продовжувати переговори з Міжнародним валютним фондом, доки не вирішить низку проблемних питань, зокрема і ухвалення бюджету. Депутатка зазначила, що вже зараз існує величезна діра в бюджеті, а за деякими даними припинилися виплати за захищеними статтями бюджету.

Представниця «Європейської Солідарності» наголосила на важливості продовження переговорів та подальшій співпраці з МВФ.

Вона повідомила, що вчора уряд Зеленського схвалив проект бюджету на 2021 рік.

За її словами, завтра на нараді у Голови ВРУ проект цього закону мають роздати фракціям. «Але ми вже аналізуємо ті параметри за даними, які є у нас, для того, щоб сформулювати свою позицію», – зауважила Вікторія Сюмар.

Депутатка також додала, що на нараді лідерів фракцій також має йтися і про напрацювання робочої групи з приводу відновлення дії статті щодо кримінальної відповідальності за неправдиве декларування і в цілому повернення у законодавство статей про електронне декларування.

«Це також вимога наших міжнародних партнерів, і очевидно, що це є і вимогою українського суспільства – повернути прозорість і власне кажучи не вбивати антикорупційну архітектуру, яка була сформована за останні п’ять років», – наголосила Вікторія Сюмар.

Коментарі

Позначки: ,