“Європейська Солідарність” і “Варта” вимагають скасувати рішення виконкому щодо забудови на Щурата

Новини 12 Лютого, 2021 1 870
Автопробіг партії "Європейська Солідарність" до Дня Конституції України, фото 4studio

Голосування представників двох політсил на засіданні виконкому розглянуть на зборах партійних осередків, саме рішення винесуть на сесію та скасують, а повноваження видавати містобудівні документи передадуть головному архітектору і профільній депутатській комісії.

Таку позицію у Фейсбук озвучили народний депутат та лідер “Європейської Солідарності” на Львівщині Олег Синютка та депутат від “Варти” у Львівській міській раді Наталія Шелестак, інформує “Еспресо.Захід“, інформує Четверта студія.

“Що ж, будемо мати нову Малоголосківську – без інфраструктури, з вузьким заїздом і хочу нагадати тим “рішальникам”, що по дорозі на цю вулицю є дві найбільші лікарні і станція медицини катастроф! Де щохвилини їдуть “швидкі”! По вашій версії вони мають літати? Чи може який міст побудуєте чи дорогу нову? А за які гроші ? Андрій Іванович та зупиніться вже нарешті!”, – написала Наталя Шелестак.

Її допис викликав бурхливе обговорення, до якого долучився Олег Синютка. Він заявив: “Як мінімум дивна позиція нових членів виконкому, в тому числі і члена “Європейської Солідарності” по голосуванню в підтримку цієї скандальної забудови, яка вбиває майбутнє цілого мікрорайону. ЄС йшла на вибори і отримала підтримку виборців, виступаючи проти скандальних забудов, тому це голосування стане предметом розгляду на засіданні ради партії”.

Далі він зазначив, що це рішення повинно бути винесено на сесію міськради і скасоване, як таке що нищить місто і майбутнє для мешканців.

Трохи згодом фракція ЄС у міській раді подала своє бачення скандального голосування.

Вони зазначили, що наполягатимуть на тому, щоби змінити практику видачі містобудівних документів.

“Це питання із відання міськвиконкому, в рамках розподілу повноважень між міською радою та міським головою, буде передано у відання головного архітектора міста, як цього вимагає закон. А для уникнення зловживань – цей процес контролюватиме депутатська комісія архітектури, містобудування та розвитку територій. Враховуючи, що в комісії представлені всі фракції міської ради – це буде і доцільно, і справедливо, та дозволить максимально уникати корупційної складової при видачі містобудівних умов”, – йдеться у заяві фракції.

📢📢📢
Наслідок міського дерибану – позбавлення виконкому невластивих йому повноважень – заява фракції «Європейської…

Опубліковано Фракція “Європейська Солідарність”. Львівська міська рада Пʼятниця, 12 лютого 2021 р.

Коментарі

Позначки: , , , , ,