“Європейська Солідарність” готує запит до Зеленського щодо відвідин Оману

Новини 06 Січня, 2020 183

Зеленський зустрівся з міністром, відповідальним за закордонні справи Султанату Оман, Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою. Фото ОП

Представники партії “Європейська солідарность” готують запити до президента України Володимира Зеленського щодо його поїздки до Оману, а також дозволу на в’їзд російському акторові Федору Добронравову і шведському співакові Dr. Alban.

Про це у Facebook повідомили народні депутатки Іванна Клипуш-Цинцадзе та Ірина Геращенко, пише “Четверта студія” з посиланням на телеканал “Прямий”.

“Поки ми за свій рахунок поїхали на Гуцульщину на Різдво, президент за свій рахунок полетів розвивати торговельно-економічні та дипломатичні відносини з Оманом… Готуємо запит від «Європейської Солідарності» на ОПУ і МЗС — хто саме з представників цих відомств супроводжуватиме главу держави на цих відповідальних зустрічах, які конкретно питання і з ким будуть обговорюватися, яких результатів очікувати”, — написала Климпуш-Цинцадзе.

Водночас Ірина Геращенко повідомила, що “Європейська Солідарність” підготувала запити щодо дозволів на в’їзд в Україну російському акторові Федору Добронравову, який грав у серіалі “Свати”, і шведському співаку Dr Alban, які відвідували окупований Крим.

“Європейська Солідарність” підготувала низку запитів до СБУ і президента Зеленського про порушення українського законодавства і дозволу на в’їзд в Україну особам, які підтримали анексію Криму, публічно називають анексований РФ півострів спірною територією і виступали на окупованій українській землі. Зокрема, йдеться про актора “Сватів” Федора Добронравова і про Dr Alban, який виклав у мережу фото з президентом і подякував йому, що він в обхід заборони допоміг в’їхати в Україну”, — написала Геращенко.

Коментарі

Позначки: , ,