“Європейська Солідарність” домоглась від влади розглянути можливість збільшення субсидій

Новини 28 Січня, 2021 147

Олег Синютка. Скриншот відео "Європейська Солідарність"/

Сьогодні, 28 січня, Верховна Рада прийняла Постанову, якою уповноважила органи влади у місячний строк подати пропозиції щодо збільшення субсидій, а НКРЕКП розглянути можливість зменшення націнки тарифів на послуги ЖКГ: постачання тепла, гарячої води, електрики та газу.

Про це на своїй сторінці написав народний депутат від фракції “Європейської Солідарності” Олег Синютка, повідомляє “Четверта студія”.

“Європейська Солідарність наголошує, що люди опинились на межі виживання внаслідок непрофесійних дій влади під час боротьби з пандемією та внаслідок “Великого крадівництва”, коли гроші з Covid фонду з переплатами у кілька разів заливали у асфальт. Тому ми змушені подбати про те, щоб кожен громадянин міг розрахуватися за ЖКГ послуги без накопичення боргів”, – зазначив Синютка.

Нагадаємо, у 2019 році в бюджеті було передбачено 55 млрд грн на субсидії, у 2020 – менше 40 млрд, а на цей рік всього – 36,6 млрд.

І це в умовах, коли НБУ очікує інфляцію на 2021 рік до 7%, що означає здорожчання цін.

Людям буде складніше отримати субсидію, бо грошей менше, а субсидіантів ні.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна вже подала до Мінфіну запит про те, що суму субсидій треба збільшити на 10 млрд.

Коментарі

Позначки: , , , , , , , , ,