Європа запроваджує цифровий паспорт вакцинації

Новини 27 Лютого, 2021 127

Скриншот відео ТСН

До чого готуватись туристам

Цифровий паспорт вакцинації, який запроваджують в ЄС можна буде показати на смартфоні. Визнаватимуть його в усіх країнах Євросоюзу.

Як пише «Четверта студія», про це інформує ТСН.

Меркель заявила про розробку єдиного паспорта ЄС про COVID-вакцинацію і назвала термін

сертифікат вакцинації потрібен – про це домовилися лідери країн ЄС напередодні під час цифрового саміту. Особливо ідею про паспорт вакцинації просували туристичні країни – Греція, Іспанія, Мальта, Австрія. Там сподіваються, що вже влітку з таким паспортом можна буде вільно подорожувати всередині Європейського Союзу. І технічно цифрові паспорти вакцинації мають бути готові до літа.

«Усі зійшлися на думці, що нам потрібна єдина цифрова довідка про вакцинацію Європейська комісія та країни члени ЄС спільно визначили, які саме дані має містити паспорт вакцинації. І Європейська комісія потребує приблизно 3 місяці для технічної реалізації», – наголосила Ангела Меркель.

Європа запроваджує цифровий паспорт вакцинації. Його можна буде показати на смартфоні. Визнаватимуть його в усіх країнах Євросоюзу. Чи можна буде подорожувати в ЄС тільки з довідкою про щеплення – дивіться в прямому включенні.

Берлін довгий час був проти якихось пільг для вакцинованих осіб. Особливо, коли ще не доведено, чи можуть особи після щеплення переносити вірус. Тому поки Німеччина погодилася на те, що такий єдиний сертифікат вакцинації взагалі буде введений.

Моральні та політичні проблеми: у ЄС обговорюють запровадження COVID-паспортів і домовляються про пільги для вакцинованих осіб. Так, Греція та Кіпр погодили вільний в’їзд для вакцинованих громадян Ізраїлю. Тож паспорт вакцинації буде, однак які права повернуться до людей із таким паспортом і чи важливо буде, якою вакциною робили щеплення, це Євросоюз ще вирішуватиме.

Однак вірогідно, що чимало країн ЄС таки відкриються для вакцинованих громадян країн поза Євросоюзом.

Коментарі

Позначки: , ,