Євгенія Кравчук попросила Нацраду перевірити 4 канал через висловлювання Остапа Дроздова

Новини 13 Лютого, 2021 1 639
Остап Дроздов. Фото: Фейсбук/ Остап Дроздов.

Остап Дроздов. Фото: Фейсбук/ Остап Дроздов.

Народна депутатка вважає, що в його авторській програмі була «яскраво виражена мова ворожнечі».

Заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, народна депутатка від «Слуги народу» Євгенія Кравчук підтвердила, що звернулась до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення через скандальні висловлювання телеведучого Остапа Дроздова в його авторській програмі «Прямим текстом» на 4 каналі.

Про це повідомляє Детектор Медіа, пише “Четверта студія”.

У мережі 12 лютого активно поширюють частину відео з програми Дроздова від 8 лютого, в якій він назвав глядачів підсанкційних каналів «112 Україна, ZIK та NewsOne «дрібними амебами», «інфузоріями туфельками», «одноклітинними», «дрімучими неадекватними людьми», а глядачку, яка жалілась на закриття «каналів Медведчука» в ефірі каналу «Наш» – «старою дурною бабою».

«З приводу 4-го каналу я вже звернулась до в.о. голови Нацради Ольги Герасім’юк – ще не з офіційним запитом, але в розмові. Думаю, що вони займуться моніторингом, бо там яскраво виражена мова ворожнечі в цій, я так розумію, авторській програмі Дроздова», – розповіла Євгенія Кравчук.

Також «Детектор медіа» поцікавився у голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микити Потураєва, хто наразі є реальним власником 4-го каналу. Офіційно власниками ТОВ «ТРК “Інтеррадіо”» залишаються Андрій Кісера та Андрій Мисик – члени політради партії «Народний контроль». За інформацією джерел ДМ, фінансування каналу може бути пов’язане з однією з груп впливу в ОПЗЖ, однак підтвердити чи спростувати це нам поки що не вдалося.

«Зміну власника Нацрада має вивчати. І вона може не погодитись переоформлювати їм ліцензію, якщо встановить, що там щось нечисто. У них небагато інструментів, але правова підстава є», – зазначив Микита Потураєв.

Коментарі

Позначки: , ,