ЄС змінив правила ввезення готівки

Новини 04 Червня, 2021 794

Фото ілюстративне з відкритих джерел

З третього червня 2021 року Європейський Союз запровадив нові правила ввезення готівки.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії, пише Четверта студія.

Визначення “готівки” буде розширеним за рахунок еквівалента в інших валютах, облігаціях, акціях або чеках.

У рамках зусиль Європейського Союзу з боротьби з тероризмом та відмиванням грошей, усі мандрівники, які в’їжджатимуть на територію країн ЄС або виїжджатимуть звідти, мають заповнити декларацію про готівку на суму від 10 тисяч євро. Митні органи мають право перевіряти людей, їхній багаж і транспортні засоби. Також вони можуть затримувати незадекларовані попередньо гроші.

Такі правила поширюватимуться і на еквіваленти 10 тисяч євро. Ними вважаються банкноти і монети( включно з валютою, яка наразі вийшла з обігу, але її можна буде обміняти у фінансових установах або центральному банку), фінансові інструменти (дорожні чеки, облігації, векселі), золоті монети з вмістом золота не менше 90%, а також золоті злитки, самородки або грудки з вмістом золота не менше 99,5%.

Митні органи мають право вимагати подання декларації на перекази грошових коштів від 10 тисяч євро поштою або доставку кур’єром. Люди, які здійснюють подібні операції, мають подати відповідні документи максимум за 30 днів.

Нові правила також дозволяють митним органам діяти щодо сум менше 10 тисяч євро, коли є ознаки того, що готівкові гроші пов’язані зі злочинною діяльністю.

У касовій декларації вказується детальна інформація про походження і майбутнє використання готівки.

Коментарі

Позначки: ,