ЄС запустить COVID-сертифікати не тільки для щеплених, але й для перехворілих

Новини 17 Березня, 2021 71

Фото: відкриті джерела.

Європейський союз запустить систему COVID-сертифікатів не тільки для тих, хто зробив щеплення, але і для тих, хто перехворів. Це дозволить відновити вільні поїздки.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Європейської комісії, пиши “Четверта студія” з посиланням на РБК-Україна.

Повідомляється, що “зелений сертифікат” буде доказом вакцинації, отримання негативного тексту на COVID або одужання від цієї хвороби.

“Цифровий “зелений сертифікат” охоплюватиме три типи – сертифікати про вакцинації, сертифікати тестів (тест NAAT / RT-PCR або експрес-тест на антигени) і сертифікати для осіб, що вилікувалися від COVID-19″, – йдеться в повідомленні.

Сертифікати будуть видаватися в електронному вигляді або на папері. На них буде QR-код, який містить всю необхідну інформацію.

“Всі люди – вакциновані і невакциновані – повинні користуватися цифровим “зеленим сертифікатом” при поїздках до ЄС. Щоб запобігти дискримінацію щодо осіб, що не були вакциновані, Єврокомісія пропонує створити не тільки сертифікати сумісності вакцинації, але також сертифікати тестів і сертифікати для осіб, вилікувалися від COVID-19 “, – відзначили в комісії.

Коментарі

Позначки: ,