ЄС подумає, чи надавати Україні 1,8 мільярда євро

Новини 13 Грудня, 2017 68

Хьюг Мінгареллі

Європейський Союз розгляне заявку України про нову програму макрофінансової допомоги протягом найближчих кількох місяців

“Європейська комісія проведе оцінку потреби країни в зовнішньому фінансуванні і на підставі результатів оцінки буде вирішено, чи доцільно надавати нову макрофінансову допомогу”, – повідомив голова представництва ЄС в Україні Г’юг Мінгареллі, передає “Інтерфакс-Україна“.

За словами Мінгареллі, це питання буде розглянуто в наступні кілька місяців.

“Якщо буде прийнято позитивне рішення, то Європейська комісія подасть відповідну пропозицію до Європейського Парламенту та Ради Європи”, – сказав він.

Мінгареллі також нагадав, що останні три роки ЄС надав Україні макрофінансову допомогу на 3,4 млрд євро.

Як повідомлялося, Україна отримала два транші на загальну суму 1,2 млрд євро з передбачених 1,8 млрд євро макрофінансової допомоги.

Термін чинної програми закінчується на початку січня 2018 року.

Україна виконала більшу частину зобов’язань, узгоджених з ЄС.

Серед них – важливі заходи щодо підвищення прозорості управління державними фінансами; запуск судової та адміністративної реформ; просування поточних реформ в енергетичних секторах, поліпшення бізнес-середовища та зміцнення систем соціального захисту.

Разом з тим, Україна не виконала чотири вимоги, зокрема, зняття заборони на експорт лісу-кругляка, запуск автоматичної перевірки е-декларацій, закон про кредитний реєстрі НБУ і перевірка інформації про бенефіциарних власниках компаній.

Коментарі

Позначки: ,