ЄС хоче контролювати криптовалюти на предмет відмивання коштів

Новини 23 Січня, 2018 55

Ілюстративне фото

Європейська комісія має намір контролювати криптовалюти, щоб завадити їх використанню для незаконних фінансових операцій

Про це

“Не треба плутати різні речі: Європа повинна скористатися можливостями блокчейну, але ми повинні бути пильними та запобігати тому, щоб токени не використовувалися для незаконної поведінки”, -заявив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, повідомляє сайт ЄК.

Він нагадав, що у грудні минулого року звернувся до трьох фінансових регуляторів ЄС із закликом оновити фінансові правила, щоб впоратися з нестабільністю криптовалюти біткоїн, після того, як він за рік подорожчав з $1000 до $20 тисяч.

“Оновлені правила боротьби з відмиванням грошей, про які ми домовилися в грудні, поставлять біржи криптовалют в рамки контролю за відмиванням грошей. Це означає меншу анонімність та більшу простежуваність завдяки кращій ідентифікації клієнтів та належній перевірці”, – сказав Домбровскіс.

Він додав, що криптовалюти можуть мати наслідки для багатьох інших сфер, у тому числі для центральних банків.

“Ось чому я маю намір об’єднати ключові органи влади та приватного сектора на круглому столі на високому рівні, щоб  оцінити ситуацію в довгостроковій перспективі щодо існуючих ринкових тенденцій”, – сказав Домбровскіс.

Коментарі

Позначки: ,