“ЄС” готова входити до більшості в Київраді і брати свою частину відповідальності за ситуацію в місті, — Порошенко

Новини 21 Жовтня, 2020 107
Петро Порошенко. Фото: Прямий.

Петро Порошенко. Фото: Прямий.

“Європейська Солідарність” готова входити до більшості у Київраді та брати свою частину відповідальності за ситуацію в місті. Інакше є ризик, що таку більшість під тиском Банкової міський голова утворить разом зі “Слугами народу” та ОПЗЖ.

Про це заявив п’ятий президент України, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

“Достатньо озирнутися навкруги, щоби побачити, що наш рідний Київ став набагато кращим і більш комфортним. Відбулося це завдяки децентралізації, яку я ініціював і яку успішно впровадила наша команда. Саме вона дала місту небачений досі фінансовий ресурс. Рекордно збільшила бюджет Києва. Майже втричі. З 23 мільярдів в 2014 році до майже 62 мільярдів минулого року. Погодьтеся, за такі гроші міська влада могла би зробити і набагато більше.

Але ключова проблема не в цьому. Президент і його “Слуги” дивляться на успіхи столичної громади. І їх давить зелена жаба. Вони постійно намагаються залізти у кишеню до громад. Розуміючи, що “пані мер” пролітає на своїй чарівній парасолі, – хочуть змінити закон про столицю. Забрати реальну владу в обраного вами міського голови. А віддати її – призначеному президентом “смотрящему”. Чи то з “Велюру”, чи то з “Кварталу” – “какая разница?”

Права Києва, щоб не втратити, треба захистити. Це серйозна боротьба. По плечу вона лише сильній політичній команді. Яка має сильну фракцію у парламенті, де “Європейська Солідарність” вже не раз “вирубала” скажений принтер дилетантів. І сильна фракція в Київраді. Обидві фракції працюватимуть на Київ як одна команда. В тому числі й за моєї особистої участі.

Ми готові входити до більшості в Київраді й брати свою частину відповідальності за ситуацію в місті. Бо, якщо не ми, – є ризик, що таку більшість під тиском Банкової голова утворить разом із “Слугами” та ОПЗЖ.
Київ – столиця України. Саме тут в критичні моменти вирішується доля усієї країни. Безумовно, ваше голосування до Київради має загальнонаціональне значення. І підтримувати варто саме ту політичну силу, яка здатна захищати від повзучого промосковського реваншу не лише столицю, а всю Україну. І це – “Європейська Солідарність”.

“Європейська Солідарність”  поважає ваш вибір міського голови. Хто б не був вашим обранцем в мери, не варто віддавати усю владу в одні руки. Яка шкода від монобільшості, ви бачили на прикладі Верховної Ради.
Наше завдання в Київраді – захищати киян та допомагати вам. А міського голову, міську владу – контролювати та тримати в тонусі.

Тому прошу вас на виборах до Київради голосувати за “Європейську Солідарність”. Це пропозиція “два в одному”. З одного боку, фахові і досвідчені управлінці для міста, з іншого – українські проєвропейські патріоти України.

Європейський Київ – європейський вибір – “Європейська Солідарність”, – наголосив п’ятий президент України.

Коментарі

Позначки: ,