Єгипет відкриють до липня, – Tez Tour

Новини 29 Квітня, 2020 605

Фото: turprofi

Єгипетські готелі налаштовані розпочати прийом туристів з України в кінці червня – початку липня.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на Turprofi, про це під час онлайн-ефіру повідомив заступник гендиректора Tez Tour Єгипет Тамер Саїд.

За його словами, в кінці травня країна планує запустити внутрішній туризм, і якщо все пройде без проблем, то відразу почнуть відновлювати і в’їзний турпотік в країну.

«Ми говоримо не про дати, а про прогнози. У травні туризм не повернеться, – в свою чергу висловився начальник управління просування продукту в Tez Tour Україна Павло Ганзевіч. – Але кінець червня – цілком реальний термін».

На думку представника Єгипту, ціни готелі не підніматимуть, навпаки, якісь навіть подешевшають, але все буде залежати від турпотоку. «Ті, хто першим прилетить до нас, отримають в готелях найкращі номери з підвищеним рівнем комфортності», – пообіцяв пан Саїд. І висловив думку, що Україна якраз і виявиться однією з перших країн, чиї громадяни знову почнуть літати в Єгипет.

Відповідаючи на питання, яким чином можуть змінитися умови прийому в готелях, Тамер Саїд повідомив, що зараз обговорюють можливість уникнути скупчення людей. Не виключено, що спочатку готелі будуть завантажувати все на 20-30%, система «все включено» залишиться, але без шведського столу – щоб не було черг. А між столиками зроблять відстань не менше півтора метрів.

Ходять розмови і про те, що в кожному готелі обов’язково буде медпункт, лікар і медсестри з підготовкою і достатніми знаннями для боротьби з коронавірусом. Але поки це все неофіційно і на рівні прогнозів.

Оскільки деяких зацікавила новина про продовження надзвичайного стану в Єгипті, пан Саїд нагадав, що воно введено давно: його продовжують кожні три місяці і пов’язане це з необхідністю залишити армії більше повноважень тримати ситуацію під контролем. До коронавірусу це не має ніякого відношення, запевнив експерт.

Турагенти поцікавилися у нього, чи потрібні будуть для поїздок довідки. Про це поки нічого не відомо. Але якщо вони все ж будуть потрібні, то в першу чергу це буде краще і безпечніше для тих, хто полетить на курорти в одному літаку. «Не бачу в цьому ніяких проблем. Проблема буде тільки для тих, у кого дійсно виявиться коронавірус », – зробив висновок представник єгипетської компанії.

А на цей випадок туроператор вже розробляє зі своїми партнерами новий страховий продукт, щоб якщо турист захворів коронавірусом перед від’їздом, страхова компенсувала йому вартість туру. «Це як раз в процесі. Ми готуємо цей продукт», – запевнив Павло Ганзевіч.

Туризм не вмирає, він просто захворів і скоро видужає, висловилися спікери. Хоча готелі Єгипту вперше порожні на 100%, чого не було ніколи, вони цей період переживуть. Деякі якраз покращують інфраструктуру, готують протоколи, як все буде працювати після повернення. Держава дає податкові послаблення на 6 місяців і для бажаючих – кредити з маленькими кредитними ставками. «Ніде, ні в одному нашому закладі не було звільнено жодної людини – ми знаємо ціну персоналу», – повідомив представник Tez Tour Єгипет.

На питання, що буде відбуватися в готелі, якщо там знайдуть гостя з вірусом, Тамер Саїд відповів, що це раніше у них не було ніякого досвіду і в разі захворювання весь готель разом з відвідувачами закривали на двотижневий карантин. «А зараз є світовий принцип: треба змиритися з цим вірусом, як зі звичайним ГРВІ або застудою. Хворий буде відділений від інших. Але злякатися і наробити такого галасу, щоб ще раз закрити весь готель – то це навряд чи. І якщо тест на коронавірус буде проводитися регулярно, можливість захворіти буде вкрай маленькою», – зробив висновок спікер, нагадавши про всяк випадок, що на кожному курорті є лікарня для боротьби з коронавірусом.

«За березневого досвіду ми знаємо, що ніхто нікого на вулиці не кине», – підтримав тему Павло Ганзевіч.

Спікери також обговорили питання переносів і скасувань. Павло Ганзевіч повідомив, що 90% туристів просять перенести тур або заморозити їхні кошти для майбутньої подорожі, 5% не визначилися і 5% вимагають зробити ануляцію туру. Причому туроператор готовий піти назустріч усім тим, хто анулював свій тур, але передумає робити це в майбутньому (наприклад, якщо сума фактично понесених туроператором витрат, які віднімуть з вартості турпакета, їх не влаштує).

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,