Яворівські чиновники виступили на захист гори у Страдчі

Новини 19 Травня, 2020 2 132
Фото: Андрій Шумський.

Фото: Андрій Шумський.

Яворівська районна державна адміністрація направила листи в правоохоронні органи щодо недопущення будівництва догори поблизу Страдецької гори.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням Яворівську РДА.

“Скеровуємо Вам матеріал щодо вивчення законності будівництва, реконструкції дороги на території Порічанської сільської ради та проведення рубки лісу…” , – йдеться у зверненні РДА.

Як повідомлялося раніше, у селі Страдч на Яворівщині, компанія “Керамбуд” розпочала вирубку лісу та будівництво дороги на Страдецькій Горі.

Священники місцевої парафії Успення Пресвятої Богородиці дізналися, що там ведеться будівництво об’їзної дороги для доїзду та обслуговування кар’єру Великопільського родовища пісків. Вона буде проходити через річку Верещицю та дамби озер, які знаходяться поруч із Страдецькою Горою. Її планують з’єднати із автомобільним шляхом Т 14-25 в підніжжі Святої Гори, де проходить Хресна дорога.

Таке будівництво буде заважати Хресним дорогам, які проводять уже багато років поспіль, непокояться паломники та священники зі Страдчу.

Будівництво дороги розпочало ТзОВ «Керамбуд», де кінцевими бенефіціарними власниками є Богдан Козак та Сергій Медведчук, рідні брати депутатів Верховної Ради України від ОПЗЖ Тараса Козака та Віктора Медведчука.

Жодних дозволів на це будівництва від ЛОДА не було, стверджують у парафії.

 

Коментарі

Позначки: , ,