Ярослав Вихопень – поліцейський з Львівщини, посмертно нагороджений «Хрестом хоробрих»

Новини 26 Січня, 2024 46

Загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині

Почесний нагрудний знак від Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного сьогодні, 25 січня, отримав син Назар та рідні бійця батальйону патрульної поліції особливого призначення «Львів» Головного управління Національної поліції у Львівській області сержанта поліції Ярослава Вихопня, який загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Про це пише Четверта студія.

Відважний, цілеспрямований, надійний та справедливий – таким ми пам’ятаємо Ярослава. Він віддано любив свою Батьківщину, воював за неї і загинув 16 жовтня 2023 року. Йому завжди буде 36.

У 2014 році Ярослав разом зі своїм батьком пішов добровольцем служити у зону проведення АТО. Коли ж повернувся додому – став рятувальником. Від початку повномасштабної війни з росією – зупинити його бажання визволити Україну від окупантів було неможливо і вже у серпні 2022 року Ярослав вступив на службу в батальйон патрульної поліції особливого призначення «Львів». 

Разом з поліцейськими-побратимами він пройшов Запоріжжя, Ізюм, Куп’янськ та Бахмут, а за участь в операції на Лиманському напрямку був нагороджений нагрудним знаком «Знак пошани» Національної поліції України. 

Загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині.

За відданість українському народові, особисту мужність і самовідданість, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України сержант поліції Ярослав Вихопень посмертно нагороджений Почесним нагрудним знаком «Хрест хоробрих» Головнокомандувача Збройних сил України.

Нагороду рідним Героя вручив заступник командира Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України полковник поліції Валерій Юзва.

Коментарі

Позначки: