Яким буде ЗНО у 2019 році

Новини Кенцало Юра 24 Жовтня, 2018 76

Як і минулого року на ЗНО винесено 11 предметів

У 2019 році 12955 учнів у Львівській області – випускники 11 класів, які планують складати іспити.

«Наголошуємо, що 2019 року учні, слухачі та студенти закладів професійної та вищої освіти, які цього року завершуватимуть здобуття повної загальної середньої освіти, обов’язково проходитимуть державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання з двох предметів: з української мови і математики або історії України (період ХХ – початок ХХІ століття) на вибір», – зазначила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Як і минулого року на ЗНО винесено 11 предметів – другий рік поспіль немає російської мови. Із 11 предметів абітурієнт, при реєстрації, має можливість вибрати лише 4.Можливою є здача двох іноземних мов, одну з яких абітурієнт складатиме на додатковій сесії.

Цього року  додалась студентам  коледжів для отримання атестату у форматі зовнішнього незалежного оцінювання необхідно скласти іспит-ЗНО: українську мову та літературу і математику або історію України на вибір учня, чи студента. минулого року була тільки українська мова.

Як і минулого року УЦОЯО перекладе тести, на вимогу учасників шістьма мовами : польською, російською, угорською, молдовською, румунською і кримськотатарською. Найбільше замовлень щодо перекладу із російської та польської мов.

На спеціальність економіка, управління і адміністрування, конкурсний відбір на бакалавра, після отримання молодшого спеціаліста обов’язковим буде складання української мови.

Також додається поріг 130 балів, який минулого року вперше запровадили у спеціальності – медицина. У 2019 поріг запровадять у право, міжнародні відносини, та управління.

130 балів  припадає на 2 і 3 предмет, який вибрав абітурієнт.

Брифінг щодо організації проведення ЗНО у 2019 році на Львівщині

Опубліковано 4studio Середа, 24 жовтня 2018 р.

Коментарі

Позначки: , , ,