Якщо Зеленський дасть воду в окупований Крим – він визнає анексію півострова законною, – Климпуш-Цинцадзе

Новини 06 Березня, 2020 251
Володимир Зеленський. Фото: 4studio.

Володимир Зеленський. Фото: 4studio.

Постачання води до окупованого Криму де-факто означатиме визнання чинною владою анексії півострова.

Про це сказала депутат фракції «Європейська Солідарність», голова парламентського комітету з питань інтеграції з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе в коментарі журналістам, пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу партії.

«Постачати воду в Крим можна, тільки уклавши якусь юридичну угоду. Навіть те, що говорив прем’єр, цистернами, банками, бутлями хоче туди завозити воду для українських громадян, все це можливо тільки через підписання угоди з окупантом. А це буде вже де-факто визнання анексії з боку української влади. Тому, як на мене, це взагалі неприпустимо, ні заяви, ні потенційні дії прем’єр- міністра, якого було призначено на цю високу посаду в країні», – сказала Климпуш-Цинцадзе.

«Очевидно, що це так само буде сигналом і для усіх наших партнерів, зокрема, США, які для себе чітко визначили політику невизнання незаконної анексії Криму, і це є однією з засадничих речей їх політики стосовно агресії РФ проти України. А Україна в цей час змінює свою і політику, і ті сигнали, пропозиції до наших партнерів. Як на мене, це ще раз підтверджує те, що я говорила два дні тому, коли призначався новий уряд, про те, що немає значення взагалі прізвища міністра закордонних справ, тому що політика, яка буде реалізовуватися – це буде продовження політики капітуляції, мимрення на міжнародній арені і це політика, яка перевертає все з ніг на голову і перестає діяти відповідно до міжнародного права», – наголосила парламентар.

Климпуш-Цинцадзе припустила існування закулісних домовленостей.

«Напевно, підозрюю, пана Єрмака з паном Козаком, яких вони можливо досягли на перемовинах під час останньої зустрічі в Мінську, і які якраз будуть реалізовуватися через зміну не тільки риторики, а зміну дій української влади. Як на мене, то сьогодні ми маємо розуміти, що ті вкиди, які були кілька тижнів тому озвучені Арахамією і подані нібито як його особиста позиція про постачання води в Крим, сьогодні вже має намір реалізовуватися як державна політика України», – зазначила депутат.

Климпуш-Цинцадзе запевнила, що фракція «Європейська Солідарність» не допустить зради національних інтересів.

«Ми цього точно не допустимо, я переконана, що і громадяни цього не допустять. Я переконана, що ми це зупинимо. Ми маємо усвідомити, що попри європейські і євроатлантичні гасла, іде розворот чинної влади в бік до РФ. На колінах чи на пузі, якось вони туди будуть лізти. Думаю, що була низка причин, через які монобільшість вирішила змінити уряд Зеленського – 1 на уряд Зеленського – 2. Можливо, однією з цих причин була непоступливість попередньої команди щодо здачі національних інтересів України», – сказала парламентар.

Коментарі

Позначки: , ,