Якщо ви не були в Жовкві, то ви не бачили України, – Порошенко

Новини 23 Лютого, 2019 204

Петро Порошенко в Червонограді, фото 4studio

Сьогодні, 23 лютого, під час робочої поїздки на Львівщину Президент України Петро Порошенко зустрівся з громадою Жовкви.

На зустріч із кандидатом у Президенти України та чинним главою держави зібралося кілька тисяч містян. Він подякував людям за теплу зустріч.

Під час свого виступу Петро Порошенко наголосив, що незалежності не може бути без армії, мови та віри.

“Ми сьогодні побудували нарешті фундамент незалежності. Ми створили таку армію, яка є основою нашої державності. Ми з Божою поміччю отимали Томос. У нашій армії, нарешті, є українські капелани з української церкви. Ми, нарешті, зняли російське ярмо і маємо визнану єдину Помісну православну церкву України. Ми з любов’ю та молитвою чекаємо збільшення нашої церкви”, – сказав Петро Порошенко.

Президент нагадав історію отримання автокефалії Православної Церкви Польщі, яка спромоглася її отримати в 1924 році. “А Україна тоді не отримала автокефалію, бо в 1924 році, коли Польща отримала автокефалію, України як держави вже не існувало, бо вже був Радянській Союз”, – констатував Президент.

Він заявив: “Я дякую народові за ті зміни в Україні, які відбулися за ці п’ять років. Ми більше не купуємо російській газ. Ми зістрибнули з гачку на якому висіла уся українська влада. Ми виграли суд у російського “Газпрому” і вони відшкодують нам втрати. Ми йдемо своєю дорогою. Ми йдемо в ЄС та НАТО, бо це наша безпека. Ми не будемо питати у Путіна куди нам рухатися, як питала уся попередня влада. Єдині, хто має визначати такі речі. – це наш український народ і тільки його має слухати влада”.

Також Петро Порошенко заявив, що держава має робити все, аби захистити пенсіонерів

“Разом із найпершою загрозою – дати відсіч агресору, ми маємо другий фронт. Це боротьба з бідністю. 12,7 млрд грн від розмитнення “євроблях” піде в пенсійний фонд на підвищення мінімальних пенсій”, – сказав глава держави.

Він закликав українців розвивати туризм і наголосив, що туристичні маршрути не мають закінчуватися у Львові чи Києві.

“Якщо ви не були в Жовкві, то ви не бачили України. Маєте полюбити Жовкву, як полюбив її я”, – сказав Петро Порошенко.

Президент заявив: “Я хочу побудувати велику країну регіонального лідера в якій будуть жити вільні, заможні щасливі люди. Ми це точно зробимо разом із вами. 31 березня – дуже важливий день. В програмах багатьох кандидатів нема ні слова про НАТО чи ЄС. Вони навіть Росію агресором бояться назвати. Я тут, щоб уклінно попросити не помилитися 31 березня”.

Коментарі

Позначки: ,