Якщо президент хоче вішати людей, то це вирок для всієї держави, – Федина

Новини 10 Березня, 2020 335

Фото: Софія Федина (Facebook Sofiya Fedyna)

Влада влаштувала політичні переслідування і для представників опозиції, і для захисників держави і патріотів

Зеленський переслідує тих, хто говорить правду про ситуацію на фронті і “перемир’я” з Росією, про це заявила нардеп фракції “Європейська солідарність” Софія Федина в коментарі журналістам, повідомляє  “Четверта студія” з посиланням на 5 канал.

“Я нагадаю, що тільки за березень ми маємо 36 поранених, п’ятеро загиблих. І тільки сьогодні 10 разів порушувалась тиша. За цей рік ми вже маємо спробу порушення нашої лінії оборони. Але насправді влада каже, що нас “только постреливают”, а тим паче президент заявляє, що він хоче вішати людей”, – сказала народна депутатка.

“Якщо ми зараз будемо мовчати, то у найближчому майбутньому ми дійдемо до того, що нас будуть вішати. Будуть вішати тільки за те, що ми українці, і тільки за те, що ми сміємо десь не погодитися з владою”, – наголосила вона.

Крім того, Федина заявила, що підозра, висунута їй, безпідставна, і вона має намір її оскаржувати: “Сьогодні ми будемо говорити про неприпустимість цієї підозри, про неприпустимість цього запобіжного заходу, будемо його оскаржувати”.

І додала, що підстави для вилучення в неї закордонних паспортів немає, тому що вона завжди з’являється на допити: “Мені хочуть сказати, щоб це було під особисте зобов’язання з вилученням закордонних паспортів. Насправді і для цього немає жодної причини, бо всі повістки, які мені давались різними слідчими органами і Генпрокуратурою в належний спосіб і в належний термін, – я завжди з’являлася”.

Народна депутатка наголосила, що від політичних переслідувань із боку влади потерпають не лише представники опозиції, а й захисники держави та патріоти.

“Будемо боротися, бо наша з Марусею справа дала тільки початок. Ми маємо справу Шеремета, Ковальова, Пояркова, маємо справу вже набагато серйознішу – Українського кіберальянсу, яких намагаються припнути тільки за те, що вони так само висловлювали своє позиціонування і незгоду з діями і словами президента Зеленського. Зараз головне – не мовчати”, – сказала вона.

“Справа проти мене роздута, тому що їм хочеться заткнути рота тим, хто говорить правду, і тим, кого чують. Вже ексгенпрокурор Рябошапка інкримінував, що одна з моїх головних провин у тому, що люди мене чують. І це добре, що люди чують, тому що зараз головне не просто почути, а далі говорити про те, що в державі відбуваються неприпустимі речі”, – наголосила Федина.

“Ця справа є однозначним політичним переслідуванням, тому що ані злочину, ані складу злочину в моїх словах немає жодних, бо на передовій стріляють, бо на передовій розриваються гранати. Якщо президент цього не розуміє, а хоче вішати людей, то це вирок для всієї держави”, – додала Федина.

 

Коментарі

Позначки: , ,