Якщо адвоката Януковича призначають в ДБР, значить влада хоче розвалити справи Майдану, – Сюмар

Новини 20 Січня, 2020 206

Адвокату Януковича Олександру Бабікову влада Зеленського хоче довірити аудит справ Майдану, це означає, що вони не будуть доведені до логічного завершення.

Про це сказала народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар у коментарі журналістам, пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу парії.

«Ми почули, що немає конфлікту інтересів, принаймні кваліфікаційна комісія його не виявила в Олександра Бабікова, який може бути призначений на посаду першого заступника директора ДБР. Більше того, фактично процесуально здійснювати керівництво щодо розслідування справ Майдану. Це викликало велике занепокоєння і у громадськості, і у народних депутатів», – сказала Сюмар.

«Пан Бабіков не просто працював в фірмі, яка надавала юридичні послуги адвокатській компанії, яка захищала Януковича і частину беркутівців. Ви можете чітко побачити розгляд у суді справ за участю захисника Бабікова. І таких судових розглядів було багато. Поруч із відомим адвокатом Януковича Віталієм Сердюком постійно фігурує прізвище Бабікова. Як сьогодні було заявлено, це становить серйозну проблему. З одного боку – це прямий конфлікт інтересів, з іншого – це фактично знімає ефект змагальності, коли людина, яка захищала одну з сторін, тепер стає обвинувачувачем. Це фактично робить нелегітимним судовий процес. Ми просто можемо отримати ситуацію, в якій ми не отримаємо судових вироків у справах Майдану, оскільки процес було делегітимізовано і він навіть може бути не визнаним», – додала вона.

Сюмар наголосила, що також може бути проблемою, що у слідчих буде вся інформація про постраждалих.

«Постраждалі висловлюють занепокоєння, що зараз на їх адресу почали лунати погрози. Ми ці погрози бачимо від відомих людей, які мають впливи на судову гілку влади в Україні і безперечно треба, щоб ДБР було максимально незаангажованим, максимально незалежним політично, і тільки так суспільство може мати довіру до розслідування резонансних справ і справ Майдану зокрема. Ми багато років чекаємо справедливості, і відчуття справедливості з’являється після справедливих вироків, зокрема, щодо таких резонансних справ, яким є розслідування справ Майдану», – зауважила депутат.

Сюмар припускає, що Бабікову свідомо хочуть довірити аудит справ Майдану, щоб не розслідувати їх.

«Я не вірю в те, що кваліфікаційна комісія не мала інформації про те, хто такий є пан Бабіков. Яким чином було визнано, що він не має конфлікту інтересів, в здоровий глузд і в логіку не поміщається. Я не вірю у випадковість. На жаль, є всі ознаки вважати, що це зроблено свідомо, для того, щоб справи Майдану не були доведені до логічного завершення», – наголосила парламентар.

Коментарі

Позначки: ,